avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Stabilire sediu social cu doi proprietari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Stabilire sediu social cu doi proprietari

Buna seara. As avea o intrebare pentru dumneavoastra si sper ca ma puteti ajuta.
Detin cu sora mea un apartament mostenit in proportie de 1 sfert sora mea si trei sferturi eu. Doresc sa infiintez o societate cu raspundere limitata al carei obiect de activitate va fi comertul online. Cum se face declararea sediului social? Sora mea trebuie sa mearga la notariat si sa dea o declaratie prin care este de acord ca eu sa imi fac sediul social la acea adresa, ma duc doar eu cu actele sa le depun? Ce fel de acord trebuie sa existe intre noi? Pot declara doar o camera ca sediu social, mai ales avand in vedere majorarea semnificativa a impozitelor pentru sediile aflate in apartamente?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:01, 3 Ianuarie 2016
Puteți să faceți un contract de comodat prin care dvs și sora dvs acordați un drept de folosință firmei (în curs de constituire) pe o anumită perioadă. Contractul îl faceți după ce obțineți rezervarea denumirii de la registrul comerțului.
Folosința o puteți stabili și pentru o parte din apartament. Aveți în vedere că veți avea nevoie de acordul vecinilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Vreau sa schimb sediul social al societatii (firma infiintata in 1998). Noul sediu social al societatii vreau sa-l mut la apartamentul pe care il ... (vezi toată discuția)
Acte schimbare sediul social societate in acelasi judet? ionela11 ionela11 Buna ziua, Dintre acte care imi trebuie sa schimb sediul social al unei firme in acelasi judet la ONRC ...imi trebuie si contractul de comodat?....noul ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social srl michil michil Sunt asociat unic al unui SRL iar mama mea este administratorul societatii.Doresc sa schimb sediul social din Bucuresti in alta localitate.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)