avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa divort care sunt sansele de custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa divort care sunt sansele de custodie

Buna seara!
Am o prietena care nu se mai intelege deloc cu sotul ei.Ii este foarte frica sa divorteze doarece impreuna au un copil de 2 ani si sotul ei ii tot spune ca daca divorteaza ii ia copilul.Care sunt sansele ei sa obtina custodia daca sotul ei detine un PFA si ea este casnica.Au cumparat impreuna o casa muncind amandoi in strainatate in timpul casatoriei.
Nu exista riscuri aproape deloc ca prietena sa-si piarda copilul dupa divort daca nu l-a abuzat sau neglijat.
va fi autoritate parinteasca comuna. Depinde acum de sotie,daca va face dovada ca are cu ce sa intretina copilul. Daca nu are nici un venit la momentul procesului sansele sa primeasca locuinta copilului la ea sunt destul de mici, aproape nule. Custodia va fi comuna insa, fara doar si poate.
E necesar sa se informeze mai mult pe problema, sa aiba venituri, un loc unde sa stea, sa negocieze cu sotul un program si urmatorii minim 3 ani din viata copilului referitor la: educatie, tratamente, locuinta, vizite, vacante.
Nu e ok sa lase problema sa treneze pana i se dau ultimaturi, asta face negocierea mai grea, cu rezultate mai proaste pentru copii.
Trebuie sa inceapa cat mai devreme, insa pentru asta intai sa analizeze bine informatiile.
In cazuri cu copii unde nu exista abuz, mai ales in jurul varstelor mici, apar diverse crize ale cuplului, absolut normale. De aceea, va recomand sa o ajutati sa ajunga la un psiholog, ca e posibil sa inteleaga anumite nerealizari personale ca fiind, in mod eronat, din vina relatiei.
E pacat sa nu fie convinsa ca e decizia cea mai inteleapta.
Mamei ii trebuie o locuință stabila și sa aibă acte.
Sa aibă loc de munca ar mai fi indicat sau sa rezulte ca are bani.

Dacă rezolva aceste probleme șansele sunt foarte mari având în vedere și vârstă minorului.
E bine sa nu deschidă proces pana nu are avocat pentru a stabili și o strategie înainte de a deschide procesul ca sa nu riște deloc.
Deci in principiu cu un avocat bun domiciliu stabil si dovada de venituri copilul v-a fi in custodia ei nu?
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Divort cu minor raviana raviana am o fetita din aceasta relatie,sunt casatorita,si sotul meu ma ameninta ca imi ia copilul,ma terorizeaza psihic zilnic la cererea surorii lui care fiind in ... (vezi toată discuția)
Divort Vale1788 Vale1788 Suntem casatoriti de aproape 5ani, avem un copil de 2ani jumatate. Sotul mi-a interzis sa lucrez, intrebarea mea este : ce sanse sunt ca in urma divortului, ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copilului dupa divort mamazzz mamazzz Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si avem un copil de 4 ani. Locuim cu parintii sotului, in casa acestora fara sa fim proprietarii vreunei locuinte. Sunt ... (vezi toată discuția)