Buna seara!
Am o prietena care nu se mai intelege deloc cu sotul ei.Ii este foarte frica sa divorteze doarece impreuna au un copil de 2 ani si sotul ei ii tot spune ca daca divorteaza ii ia copilul.Care sunt sansele ei sa obtina custodia daca sotul ei detine un PFA si ea este casnica.Au cumparat impreuna o casa muncind amandoi in strainatate in timpul casatoriei.
Intai sa se informeze. E esential.
Apoi da, un avocat bun face diferenta. Avocati cumparati sunt foarte des intalniti in relatarile clientilor, insa eu n-am vazut niciun caz realmente fondat, sincer. Am avut cazuri in care partea adversa spunea ca i-am cumparat avocatul, de destule ori si atunci stiam clar ca e frustrare si atat.
Dupa mine, e o legenda urbana asta.
Pe de alta parte, un avocat bun face diferenta nu intre a castiga locuinta copilului la ea sau nu, ci intre o sansa mare la o viata linistita post divort si una plina de dosare si nervi. Cam acolo intervina bunul avocat, acord si consiliere.
IN rest tine de ocuparea de copil, de chestiuni elementare de bun simt.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.Cat despre partaj daca ei au cumparat o casa si o masina impreuna se impart jumate jumate sau parintele caruia are custodia primeste mai mult?Si as vrea sa va rog daca stie cineva cat ar fi onorariul unui avocat?
Multumesc anticipat!
Bunurile se impart independent de custodia copilului (de regula 50%-50%). Onorariile sunt situate pe o plaja extrem de variata, dau o marja pur orientativa, poate undeva intre 1000-5000 lei, nu stiu daca va ajuta asta.
Bunurile se impart dupa contributii si probe, nu au legatura cu copilul decat in masura in care un anumit bun i-ar fi necesar folosintei copilului ca pensie de la un parinte ori similar.
Divort cu minor
raviana
am o fetita din aceasta relatie,sunt casatorita,si sotul meu ma ameninta ca imi ia copilul,ma terorizeaza psihic zilnic la cererea surorii lui care fiind in ... (vezi toată discuția)
Divort
Vale1788
Suntem casatoriti de aproape 5ani, avem un copil de 2ani jumatate. Sotul mi-a interzis sa lucrez, intrebarea mea este : ce sanse sunt ca in urma divortului, ... (vezi toată discuția)