Ce se intampla daca cineva cu permisul suspendat pe 30 zile nu solicita ridicarea permisului inainte de termen, chiar daca a depus plangere impotriva P-V. Se valideaza din oficiu, sau pur si simplu il ridica de la Politie la data expirarii sanctiunii (ART. 118/ OUG 115/2002) ca si cum nu ar fi depus plangere
Am fost inteles gresit. Intrebarea mea este daca cineva care a facut contestatie in cazul unei suspendari a permisului, dar a solicitat ridicarea lui doar la expirarea sanctiunii de retinere,ci nu inainte, trebuie sa il mai predea inca o data daca pierde procesul?. Intrebarea e justificata intrucat cineva care a avut permisul suspendat mi-a spus ca a facut contestatie la judecatorie, procesul inca se judeca, iar cand a expirat termenul suspendarii permisului, ci nu inainte, s-a prezentat la Politie pentru ridicarea permisului, iar acolo i s-a spus ca daca pierde procesul, dupa 15 zile trebuie sa il mai predea inca o data, tot ptr 30 zile, cu toate ca nu a solicitat si nu a beneficiat anticipat de ridicarea permisului .
Din art 118, OUG 195/2002 nu rezulta ca ar avea loc vreo validare din oficiu a permisului sau ca ori il ridici anticipat ,ori nu, daca pierzi procesul, oricum trebuie sa il mai predai odata. Exista vreo procedura care reglementeaza acest aspect ??
Eu v-am rasouns dar cred ca nu ati inteles, a depus plangere s-a suspendat executarea, e treaba lui daca si-a luat sau nu permisul, daca se respinge plangerea, din momentul ramanerii definitive incepe sa curga suspendarea.
Amenda de circulatie
Ovy80
Buna ziua . Am luat o amenda de circulatie pentru viteza si am carnetul suspendat 90 de zile cu posibilitate de ridicare la 30 de zile cu retestare. Intrebare ... (vezi toată discuția)