avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Validare permis suspendat in cazul depunerii plangerii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Validare permis suspendat in cazul depunerii plangerii

Ce se intampla daca cineva cu permisul suspendat pe 30 zile nu solicita ridicarea permisului inainte de termen, chiar daca a depus plangere impotriva P-V. Se valideaza din oficiu, sau pur si simplu il ridica de la Politie la data expirarii sanctiunii (ART. 118/ OUG 115/2002) ca si cum nu ar fi depus plangere

Cel mai recent răspuns: danculionela , utilizator 20:18, 3 Ianuarie 2016
Plângerea suspendă executarea, este treaba lui ca nu a inteles sa il ridice.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am fost inteles gresit. Intrebarea mea este daca cineva care a facut contestatie in cazul unei suspendari a permisului, dar a solicitat ridicarea lui doar la expirarea sanctiunii de retinere,ci nu inainte, trebuie sa il mai predea inca o data daca pierde procesul?. Intrebarea e justificata intrucat cineva care a avut permisul suspendat mi-a spus ca a facut contestatie la judecatorie, procesul inca se judeca, iar cand a expirat termenul suspendarii permisului, ci nu inainte, s-a prezentat la Politie pentru ridicarea permisului, iar acolo i s-a spus ca daca pierde procesul, dupa 15 zile trebuie sa il mai predea inca o data, tot ptr 30 zile, cu toate ca nu a solicitat si nu a beneficiat anticipat de ridicarea permisului .
Din art 118, OUG 195/2002 nu rezulta ca ar avea loc vreo validare din oficiu a permisului sau ca ori il ridici anticipat ,ori nu, daca pierzi procesul, oricum trebuie sa il mai predai odata. Exista vreo procedura care reglementeaza acest aspect ??
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
danculionela, utilizator
Eu v-am rasouns dar cred ca nu ati inteles, a depus plangere s-a suspendat executarea, e treaba lui daca si-a luat sau nu permisul, daca se respinge plangerea, din momentul ramanerii definitive incepe sa curga suspendarea.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal Dragomirvalentin Dragomirvalentin Buna ziua. In data de 18 04 2019 am fost oprit de un echipaj de politie care era in mers si mi a fost suspendat permisul pe o perioada de 1 luna de zile ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie VONPAUL006 VONPAUL006 Am fost amendat cu suspendarea permisului 30 zile. Am facut contestatie si am facut cerere sa imi iau permisul. Am fost ocupat si am luat ... (vezi toată discuția)
Amenda de circulatie Ovy80 Ovy80 Buna ziua . Am luat o amenda de circulatie pentru viteza si am carnetul suspendat 90 de zile cu posibilitate de ridicare la 30 de zile cu retestare. Intrebare ... (vezi toată discuția)