avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea concubinajului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea concubinajului

Buna seara, va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri..Fratele meu a trait 24 ani in concubinaj cu o doamna , aceasta de curand a decedat, fiica acesteia vrea sa il scoata in strada..el a muncit acolo a investit in apartament, a facut imprumuturi in banca pt. a o ajuta cand a avut nevoie de operatie, domiciliul lui este la aceeasi adresa de 24 de ani..Ce ar trebui sa faca pentru a se proteja , ori sa nu fie scos in strada, sau macar sa il despagubeasca fiica acesteia, ce ma sfatuiti? multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:23, 4 Ianuarie 2016
Fratele nu are dreptul la apartamentul respectiv deoarece nu este vorba de bunuri dobândite în calitate de soți. Are drept de creanță a cărui valoare va trebui dovedită, pe calea unei acțiuni în pretenții.
Fiica, în calitate de moștenitoare,a mamei, are dreptul să facă tot ceeace dorește cu apartamentul respectiv.
Concubinii nu pot beneficia de prezumția de comunitate asupra bunurilor dar se poate face dovada , potrivit dreptului comun, a contribuției fiecăruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj-in caz de decesul unuia ,drepturi la mostenire al celuilalt. luducornelia luducornelia Socrul meu traieste in concubinaj.Sotul meu este singurul copil al socrului meu.In cazul decesului socrului meu, concubina are drept la mostenirea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Moștenire. drepturi sucesorale privitoare la bunuri mobile. tudorhas tudorhas Buna ziua! as dori o lamurire in legatura cu mostenirea bunurilor mobile ale fratelui meu decedat,care a trait in concubinaj. Mentionez ca nu are copii cu ... (vezi toată discuția)
Concubinaj claudia123 claudia123 Are vreun drept concubina dupa moartea concubinului? (vezi toată discuția)