avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de mostenitor dupa concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de mostenitor dupa concubinaj

suntem doi frati care isi are fiecare familia si casa lui.
mam noastra traieste de 25 de ani in concubinaj la casa acestuia.
intrebare : ce drepturi avem in cazul mortii unuia dintre ei(nu ca ne-am le-am dori asa ceva),daca moare el primul sau mama,concubinul are si el 2 copii la casele lor ca si noi de altfel
multumesc
Cel mai recent răspuns: eu45ani , utilizator 15:54, 4 Ianuarie 2016
Cand spuneti :"traieste de 25 de ani in concubinaj la casa acestuia" doreati sa afirmati ca mama traieste in casa proprietatea concubinului?

In acest caz, este casa concubinului, iar in cazul decesului, cu exceptia bunurilor personale ale mamei, nu aveti niciun drept de mostenire, la mostenire venind exclusiv copiii concubinului.
da,traieste la casa lui,dar in cazul in care decedeaza el,mama ce drepturi are ?
mama dvs nu il mosteneste pe concubin
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
mirebire, utilizator
Concubinajul nu este reglementat de lege.

Nu este aplicabil regimul matrimonial, ce caracterizeaza proprietatea comuna devalmasa, care cuprinde bunurile dobandite de soti, de la data incheierii casatoriei.

Sumele de bani investite pentru plata pretului unor bunuri proprii ori pentru a spori valoarea de circulatie a imobilului dau nastere unui drept de creanta.
multumesc ptr. raspuns si va mai rog sa-mi spuneti ce inseamna acest drept de creanta(lucrez in it :)

Alte discuții în legătură

Concubinajul si mosteniri MareIntrebare MareIntrebare Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt regulile legale in legatura cu mostenirea in cazul concubinajului. Cazul meu. Parinti sunt despartiti. Unul dintre ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa concubinaj Dispinela Dispinela De 10 stau in concubinaj am facut o casa impreuna mai mult eu decat el eu lucrand cu contract de munca el din cand in cand fara. Greseala mea e ca am vazut ... (vezi toată discuția)
Concubinaj- cine mosteneste averea defunctului? alicevictoria1989 alicevictoria1989 Matusa mea a trait in concubinaj timp de 18 ani neavand niciun copil. Concubinul a murit recent.El avea un baiat care a decedat si el la scurt timp dupa tatal ... (vezi toată discuția)