avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de mostenitor dupa concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de mostenitor dupa concubinaj

suntem doi frati care isi are fiecare familia si casa lui.
mam noastra traieste de 25 de ani in concubinaj la casa acestuia.
intrebare : ce drepturi avem in cazul mortii unuia dintre ei(nu ca ne-am le-am dori asa ceva),daca moare el primul sau mama,concubinul are si el 2 copii la casele lor ca si noi de altfel
multumesc
Cel mai recent răspuns: eu45ani , utilizator 15:54, 4 Ianuarie 2016
Ar fi similar situatiei unui imprumut; mama dvs. a adus prin munca ei/contribuia ei baneasca o plus valoare imobilului/proprietatilor concubinului.(de exemplu, s-a zugravit, s-au pus pavele in curte, a spalat haine si nu a trebuit sa le duca la curatatorie, s-a facut un gard etc Aceasta se cuantifica in bani si banii se cer inapoi. Pe scurt, cam asta ar fi.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinajul si mosteniri MareIntrebare MareIntrebare Buna ziua. As vrea sa stiu care sunt regulile legale in legatura cu mostenirea in cazul concubinajului. Cazul meu. Parinti sunt despartiti. Unul dintre ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa concubinaj Dispinela Dispinela De 10 stau in concubinaj am facut o casa impreuna mai mult eu decat el eu lucrand cu contract de munca el din cand in cand fara. Greseala mea e ca am vazut ... (vezi toată discuția)
Concubinaj- cine mosteneste averea defunctului? alicevictoria1989 alicevictoria1989 Matusa mea a trait in concubinaj timp de 18 ani neavand niciun copil. Concubinul a murit recent.El avea un baiat care a decedat si el la scurt timp dupa tatal ... (vezi toată discuția)