1-In anul 2003 mi-am montat centrala proprie mentionez ca am avut la vremea respectiva acordul Asociatiei de proprietari ,iar lucrarile au fost facute de catre o firma autorizata,pentru respectiva lucrare au fost obtinute toate avizele si aprobarile. Incepind cu anul 2005 asociatia de proprietari a inceput sa inregistreze datorii catre RADET datorii pentru care au inceput sa curga si penalizari in momentul de fata reprezentantii Asociatiei de proprietari fac presiuni si asupra mea si a familiei mele pentru achitarea angajamentului de plata catre RADET amenintindu-ma ca voi fi dat in judecata daca refuz sa fac aceasta plata.Cum pot fi obligat sa fac aceasta plata de moment ce eu nu mai eram bransat la reteaua RADET-ului din 2003 ?
2-Vecinul care locuieste deasupra apartamentului meu are o probleme veche de cel putin 10 ani si anume o scurgere fisurata ,scurgere care atunci cind este suprasolicitata nu face fata si ma inunda eu fiind nevoita sa imi renovez baia de cel putin doua ori pe an.Am insistat, l-am rugat sa-si rezolve aceasta problema dar nu are nici o urma de bun simt .Va rog sa-mi spuneti ce pot face din punct de vedere legal sa-l determin sa remedieze aceasta problema.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Punctul 1.Trebuie să le prezentaţi procesul verbal de debranşare care are data exactă de când aţi încetat raporturile cu RADET.
Punctul 2.Dacă a- ţi încercat pe cale amiabilă să rezolvaţi problema este foarte bine.Acum dacă nu aţi reuşit acest lucru puteţi să vă asiguraţi imobilul pentru eventualele daune şi să-l chemaţi în judecată.
1 Asociatia nu este indreptatita sa va includa in problemele restului proprietarilor cu RADET-ul. Asteptati sa va dea in judecata. Si v-as mai sfatui sa-i cereti presedintelui sa va faca o atentionare scrisa ce pretinde fix si motivul sub care va pretinde suma respectiva. Aceasta va va folosi in instanta, la caz de dare in judecata.
2 Aveti doua posibilitati:
- fie sa-i propuneti vecinului sa-i reparati Dv. scurgerea respectiva si sa faceti plata pe jumatate;
- fie sa-l dati in judecata, dar in acest caz va va trebui o expertiza pe care sa o prezentati alaturi de pretentiile pe care le aveti de la el.
Daca ati avea asigurare pe casa v-ar fi mai usor acum. Chemati firma de asigurari si aveau ei grija de el (de vecin)