avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta cu venituri pentru calcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta cu venituri pentru calcularea pensiei

In urma unui proces civil cu institutia in care am lucrat am obtinut o hotarare definitiva prin care institutia este obligata sa-mi elibereze o Adeverinta cu veniturile brute obtinute pana in momentul pensionarii la limita de varsta.

In afara de eliberarea acestei adeverinte cu VENITURILE BRUTE ce mai trebuie sa contina aceasta adeverinta ?
Trebuie sa se specifice anii de munca lucrati ? Studiile ?
Trebuie trecuta in Adeverinta si programul de jumatate norma conform Art 158 din Codul Muncii – crestere copil sub 6 ani ?
Precum si trecerea perioadei cu intregirea normei conf. Art. …
Ce alte sporuri trebuie trecute in adeverinta, pe langa veniturile brute ?
Exista un TIP de adeverinta in acest sens pentru salariatii bugetari ?
Cel mai recent răspuns: Virgil barbu.2@gmail.com , utilizator 09:02, 23 August 2018
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc. Un raspuns deosebit care cred ca va fi folositor multora.

Mai revin cu o intrebare si va rog sa-mi spuneti ca ar trebi sa se scrie in Adeverinta anii lucrati cu jumatate de norma pentru cresterea copiilor

Cum s-ar depista acestia, in calcularea corecta a pensiei daca nu se scrie in Adeverinta, stiindu-se ca fiind jumatate de norma pentru cresterea copilului pana la 6 ani, acesti ani sunt considerati la vechime ca ani intregi ?

Multumesc, din nou.
Va rog sa mentionati mai succint cum ar trebui sa sune cererea pentru ca societatile care detin arhivele sa completeze certificatul cat mai corect. (pentru perioada de dinainte de 01 aprilie 2011)
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
victormac, utilizator
victormac a scris:

Va rog sa mentionati mai succint cum ar trebui sa sune cererea pentru ca societatile care detin arhivele sa completeze certificatul cat mai corect. (pentru perioada de dinainte de 01 aprilie 2011)
Multumesc

Domnule Administrator/Director .

Subsemnatul .. identificat cu CI seria .. nr. .. fost angajat al S.C. xxxxxx S.R.L., in functia de ............................ departamentul ...................,, in perioada .....

Avand in vedere dispozitiile art. 34 alin. (5) din Legea 53/2003 Codul muncii , republicata.

Solicit, eliberarea unei adeverinte care sa ateste activitatea desfasurata de subsemnatul, durata activitatii, salariul, sporurile acordate , grupa de munca .
DONULE.AMINISTRADOR.SUSEMNATU.BARBU.VERGEL.CU.SERIEA.OT.NUMARU.651616.CNP.1560123284385.VA.ROG.SA.ELIBERATI.ADEVERTA...CU.ACTIVITATE..MEA..CU.SLARIU..GRUPEPE.DE.MUNCA..SI.SPORULE..
..SOCETATEA.SC.ALRO.SLATINA
Cornel Vasile a scris:

victormac a scris:

Multumesc

Domnule Administrator/Director .

Subsemnatul .. identificat cu CI seria .. nr. .. fost angajat al S.C. xxxxxx S.R.L., in functia de ............................ departamentul ...................,, in perioada .....

Avand in vedere dispozitiile art. 34 alin. (5) din Legea 53/2003 Codul muncii , republicata.

Solicit, eliberarea unei adeverinte care sa ateste activitatea desfasurata de subsemnatul, durata activitatii, salariul, sporurile acordate , grupa de munca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un mic ajutor Georgy12211986 Georgy12211986 Vă mulțumesc pentru răspuns. Am înțeles că pot face o cerere către firma în care sa cer actele adica încheierea de contract și adeverință de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Cristinaigd Cristinaigd Pot beneficia de concediul prenatal daca am 12 luni de munca dar nu la acelasi loc? (vezi toată discuția)
E penal? _Marvin_ _Marvin_ Scriu la munca de pe telefon, asa ca voi fi sumar. Lucrez de 4 luni la o firma subcontractata. Clientul nu a fost multumit de mine, din motive personale si cum ... (vezi toată discuția)