Scriu la munca de pe telefon, asa ca voi fi sumar. Lucrez de 4 luni la o firma subcontractata. Clientul nu a fost multumit de mine, din motive personale si cum nici eu nu eram prea fericit, mi sa propus mutarea la un alt client, am fost fraier si am acceptat sa inchei contractul pe perioada nedeterminata si sa incep altul pe 3 luni, cu o noua repartitie. Doar ca chiar si dupa ce am completat hartiile, am fost fortat sa imi continui activitatea inca o luna intreaga tot la vechiul loc de munca si acum imi spun ca a fost un typo pe contract! Wtf? Numai ca in contract era clar ca urma sa fiu intrun departamnet total diferit pe alta functie si cu alte responsabilitati, acuma pe langa ca nu ma lasa sa incep activitatea acolo (mai am 2 luni), au dato ca nu mai exista nici o pozitie, wtf, si incerca sa ma faca sa plec oferindumi sa lucrez la dracun praznic in n schimburi. E legal ce se intampla aici? Poti angaja oamenii asa fictiv? Ce pot sa fac?
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
In mod concret vreau sa stiu cum pot formula o scrisoare de notificare a angajatorului ca vreau sa mi se pregateasca cele necesare efectuarii postului din contractul incheiat.
Subsemnatul .. identificat cu CI seria .. nr. .. angajat al S.C. xxxxxx S.R.L., in functia de ............................ departamentul ...................,
Avand in vedere dispozitiile Legea 53/2003 - Codul muncii , republicata, va solicit:
- sa-mi asigurati conditiile tehnice si organizatorice pentru desfasurarea zilnica a activitatii;
- sa-mi eliberati o copie de pe fisa postului cu atributiile care trebuie sale indeplinesc
- etc....
Munca la negru....
aalex_x1
Buna ziua , am o \\"problema\\" cu un asa zis angajator , suntem 12 baieti , si lucram de aproape o luna la un depozit , salariul este 1300 de lei si ore ... (vezi toată discuția)