Lucrez ca fochist in cadrul DGASPC la un centru de integrare prin terapie ocupationala.Nu am prea mare legatura cu ceea ce se intampla in pavilionul cu beneficiari,eu doar asigurandu-le apa calda si agent termic conform fisei postului.
In seara zilei de 30 decembrie ,am intrat in tura la ora 19 .Pe la ora 21-22 au venit la mine la punctul termic un echipaj de politie rutiera din care faceau parte un agent de rutiera ,2 agenti de noapte si un jandarm precum si agentul de paza din cadrul centrului impreuna cu o asistenta medicala angajata a centrului care nu era de servici in acel moment.Agentul de la rutiera mi-a explicat ca au fost solicitati prin serviciul unic 112 de catre asistenta medicala ,sa intervina deoarece eu ,fochistul de servici as fii beat si mi-a solicitat sa suflu in etilotest spunandu-mi ca am dreptul sa refuz daca doresc.Desi cu 3 ore mai devreme sosisem la servici cu autoturismul proprietate personala,am refuzat testarea pe motiv ca nu am fost oprit in trafic si nu e de competenta lor sa fiu testat.Din ceea ce cunosc trebuia sa fie o cerere venita de la Seful de centru ,responsbilul cu protectia muncii sau RSVTI-st.Asistenta mi-a adus mai multe insulte si calomnii .Au mers si au intocmit un proces verbal in care se spacifica faptul ca am refuzat testarea cu etilotestul .
Din ceea ce stiu insulta si calomnia au fost dezincriminate si nu mai sunt in noul cod penal.Ce actiune in instanta (civil sau penal)pot intreprinde pentru a-mi apara demnitatea si pentru a face pe Dna asistenta sa dovedeasca toate acuzele care mi le-a adus?
Mentionez ca nu doresc daune morale exagerate si daca voi obtine ceva(o suma modica de cca 50-1000 lei)o voi dona CITO(centru de integrare prin terapie ocupationala pentru persoane cu dizabilitati).
Intre timp o sa depun o informare/sesizare pentru hartuire morala impotriva dnei asistente.
Multumesc!
Multumesc!
Nimeni nu poate fi obligat sa faca testul cu detectorul de minciuni, plus ca si daca l-ar face nu constituie proba. In general procurorii se folosesc ca argument de testul cu detectorul de minciuni daca le convine rezultatul, daca nu, il considera fara importanta.
Sunt convocat pe data de 12 01-2016 la sediu pentru cercetare disciplinara prealabila.
Am 2 informari facute.
La primul termen,pe data de 12 pot cere
-copii dupa sesizarile facute contra mea,
-copii dupa dovezile care stau la baza acestor sesizari,
-copie dupa raportul psihologic intocmit,
-copie dupa dosarul medical al celei care spune ca a avut raporturi sexuale cu mine (cu acceptul ei).Se pare ca aceasta persoana nu are discernamant si vreau sa stiu istoricul ei medical precum si medicatia care o lua la acea data?
Pot cere un nou termen pentru pregatirea apararii?
Astept un raspuns din partea celor care cunosc legile !
Multumesc!
Poate ca sunteti sincer indignat, deoarece va considerati nevinovat. Dar sunteti, oare nevinovat..?
Ce motiv personal credeti ca are asistenta sa vrea sa va dea afara ? Din comportamentul dvs si relatarile dvs, eu cred ca in seara in care asistenta de servici a sunat la 112 si s-a prezentat echipajul de politie, dvs nu ati refuzat din...demnitate testul, ci din vinovatie, domnule.
Atunci era momentul sa va dovediti demnitatea, sa fiti treaz, la serviciu, si sa fie testul cu 0 alcoolemie..
Si..in ce calitate si ce competenta aveti dvs sa cereti dosarul medical al acelei persoane ?
Incercati sa reflectati la cele cu adevarat intamplate si actionati in consecinta.
Mda.!
Va multumesc pentru celeritatea de care dati dovada.
Desi nu raspundeti cu adevarat la intrebarile mele
Mai mult ....eu am nevoie de ajutor si Dv imi aduceti acuze/mustrari.
Nu am suflat in alcooltest pentru ca
-aveam acest drept de a refuza.
-nu e de competenta politiei sa ma testeze in timpul programului de lucru.Exista regulamente.
-daca veneau sa ma amprenteze,trebuia sa ma supun?
Asistenta mi-a pricinuit multe sicane,inscenari dar care nu au imbracat forma oficiala deci nu le-am considerat hartuiri/abuzuri.
Uitati o parte din motivele pentru care cred ca se comploteaza impotriva mea:
Am luat avocat in cercetarea disciplinara si am observat ceva ce rar se poate vedea(INCOMPETANTA PURA)
-convocatorul avea trecut in el doar 2 numere de informari.
-in timpul audierii am avut intrebari pe langa subiect si am cerut explicatii
mi s-a raspuns ca mai am o a3-a sesizare(de care nu am luat cunastiinta si nu era trecuta nici in convocator)facuta de........UN MEMBRU AL COMISIEI DE DISCIPLINA care ma ancheta!!!
Halucinant!
Ce pot intreprinde pentru a-i trage la raspundere pe acesti INCOMPETENTI din comisie(3 persoane -2 cucoane si un jurist)trimisi sa-mi faca felul si sa imi insceneze faptele pentru a fi dat afara?
Astept dispozitia cu masurile ce se vor lua!
Intre timp ce pot face?
Informatiile postate au trecut de la o posibila natura penala, la litigiu pe dreptul muncii.
Cred ca este indicat a deschide un nou topic pe forumul de dreptul muncii, cu subiectul convocarii la Comisia disciplinara, tocmai pentru a beneficia de raspunsurile consultantilor in domeniu.
In acest topic puteti dezvolta eventuale incalcari ale legii penale, care pot deriva din conflictul mentionat in postarea initiala.