avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli pe cale separata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli pe cale separata

Buna ziua si la multi ani!
Vreau sa solicit pe cale separata cheltuieli de judecata pentru un litigiu in care am castigat ( ca parat) dar avocatul nu le-a cerut. In hotararea judecatoreasca scrie ,,parata nu a solicitat cheltuieli de judecata , reclamantului nu i se cuvin astfel ca nu vor fi acordate . ............... fara cheltuileli de judecata " Nu stiu ce s-a intamplat/discutat in sala insa pe mine ma intereseaza sa recuperez acesti bani .
Sper ca cererea mea sa fie admisibila si sa nu am probleme din cauza ca nu scrie in hotarare ,, cu cheltuieli pe cale separata . "

Adica , in cazul in care s-au cerut cheltuieli dar cererea a fost respinsa ,de exemplu ca nedovedite , atunci inteleg ca nu le-as mai putea recupera pe cale separata. Dar in cazul expus mai sus , ce credeti , voi obtine acele cheltuieli?

Va multumesc . :)
~ Conținut șters la cerere ~
este dreptul dumneavoastra sa va recuperati cheltuielile ocazionate de litigiul respectiv. formulati cererea, platiti taxa de timbru si solicitati judecata in lipsa. si cereti si cheltuielile de judecata :)
Va multumesc mult. :) Sigur ca le voi dovedi. Voi depune la dosar factura emisa de avocat plus extras care dovedeste virarea sumei in contul avocatului . Chiar voiam sa va intreb si despre asta . Avand in vedere ca instanta competenta pentru aceasta actiune va fi alta decat cea la care s-a judecat litigiul acela , intentionam sa depun dovezile acestor cheltuieli cu speranta ca le voi obtine chiar daca avocatul nu a depus dovada la dosar.

Deci asta e intrebarea : le pot obtine si daca el nu a depus dovezile si le depun eu acum ? Despre taxa de timbru stiam , asta este , o voi plati . Dar solicit si asta la cheltuieli de judecata , nu?

Si presupun ca mai depun copia hotararii judecatoresti.
Termenul de prescriptie stiu ca e de trei ani. Bine stiu?

Dl. romibaro , va multumesc si dumneavoastra . De ce ziceti sa solicit judecarea in lipsa? Asa se practica?


[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
Instanta nu v a acordat cheltuieli pt ca nu le ati dovedit cu acte si nu pt ca nu ati fi avut dreptul de a le obtine devreme ce ati castigat litigiul.

Prin urmare ele pot fi solicitate pe cale separata, anexand hotararea definitiva si dovada acestor cheltuieli si achitand taxa de timbru aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecatã solicitate pe cale separatã ContSters139791 ContSters139791 Buna seara Azi am avut infatisarea pe fond intr-un litigiu de munca, care este in pronuntare, parata a facut acea mentiune \\"cu cheltuieli \\" in ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata ,pe cale separata ili1 ili1 Buna ziua, In anul 2013 am fost data in judecata ,m-i s-a cerut o suma de bani.O prietena m-i a recomandat un avocat ,din Cluj-Napoca .M-i s-a parut un om de ... (vezi toată discuția)