avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli pe cale separata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli pe cale separata

Buna ziua si la multi ani!
Vreau sa solicit pe cale separata cheltuieli de judecata pentru un litigiu in care am castigat ( ca parat) dar avocatul nu le-a cerut. In hotararea judecatoreasca scrie ,,parata nu a solicitat cheltuieli de judecata , reclamantului nu i se cuvin astfel ca nu vor fi acordate . ............... fara cheltuileli de judecata " Nu stiu ce s-a intamplat/discutat in sala insa pe mine ma intereseaza sa recuperez acesti bani .
Sper ca cererea mea sa fie admisibila si sa nu am probleme din cauza ca nu scrie in hotarare ,, cu cheltuieli pe cale separata . "

Adica , in cazul in care s-au cerut cheltuieli dar cererea a fost respinsa ,de exemplu ca nedovedite , atunci inteleg ca nu le-as mai putea recupera pe cale separata. Dar in cazul expus mai sus , ce credeti , voi obtine acele cheltuieli?

Va multumesc . :)
~ Conținut șters la cerere ~
este dreptul dumneavoastra sa va recuperati cheltuielile ocazionate de litigiul respectiv. formulati cererea, platiti taxa de timbru si solicitati judecata in lipsa. si cereti si cheltuielile de judecata :)
Va multumesc mult. :) Sigur ca le voi dovedi. Voi depune la dosar factura emisa de avocat plus extras care dovedeste virarea sumei in contul avocatului . Chiar voiam sa va intreb si despre asta . Avand in vedere ca instanta competenta pentru aceasta actiune va fi alta decat cea la care s-a judecat litigiul acela , intentionam sa depun dovezile acestor cheltuieli cu speranta ca le voi obtine chiar daca avocatul nu a depus dovada la dosar.

Deci asta e intrebarea : le pot obtine si daca el nu a depus dovezile si le depun eu acum ? Despre taxa de timbru stiam , asta este , o voi plati . Dar solicit si asta la cheltuieli de judecata , nu?

Si presupun ca mai depun copia hotararii judecatoresti.
Termenul de prescriptie stiu ca e de trei ani. Bine stiu?

Dl. romibaro , va multumesc si dumneavoastra . De ce ziceti sa solicit judecarea in lipsa? Asa se practica?

[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
Instanta nu v a acordat cheltuieli pt ca nu le ati dovedit cu acte si nu pt ca nu ati fi avut dreptul de a le obtine devreme ce ati castigat litigiul.

Prin urmare ele pot fi solicitate pe cale separata, anexand hotararea definitiva si dovada acestor cheltuieli si achitand taxa de timbru aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata crys_myh86 crys_myh86 Buna ziua , Am avut un proces civil -litigii de munca ... fostul angajator mi-a cerut in instanta lipsa in gestiune ... am castigat procesul ... a avut drept ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat executare silita Mihai9012 Mihai9012 Buna ziua! Am avut o contestatie la executare admisa, insa mi-a zis avocatul ca onorariul nu poate fi recuperat ca asa a hotarat instanta si ca se vor putea ... (vezi toată discuția)