avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL cu datorii - cum pot sa-l fac inactiv?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL cu datorii - cum pot sa-l fac inactiv?

Buna ziua. Am un SRL care - din cauza unui cec fara acoperire primit acum citiva ani, a ramas cu datorii neplatite la furnizori (in nr de 2). Pentru ca vinzarile au scazut atit de mult, incit nu mai pot plati nici impozitul forfetar, as vrea sa-l trec in iinactivitate sau sa-l inchid. Este posibil? Care ar fi procedura?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: hesperos , utilizator 20:35, 27 Iulie 2009
multumesc tuturor pt raspunsuri.

@ mihaigrigore si @ gabescu

Dar ce se intimpla cu datoriile daca procedez intr-unul din aceste moduri descrise de voi? pot sa le mai platesc in continuare, din fonduri proprii? Am auzit ca ar fi o varianta, sa dau o declaratie in nume personal, adica sa fac o intelegere cu cei doi furnizori, cu care am relatii foarte bune si nu pot sa ma fac ca nu mai am datorii si nu ma intereseaza, si sa platesc - esalonat - datoria firmei, sa zicem din salariul meu, in timp ce firma sa treaca in inactivitate? Sau singura varianta este sa o tin activa pina reusesc sa achit acele datorii?

@ bossman, mersi, dar asa nu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuabil inactiv vedea vedea Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu ordinul ANAF 819/2008 , privind declararea contribuabililor inactivi , daca nu depun la doua termene ... (vezi toată discuția)
Disolvare asociatie bianca27 bianca27 Buna seara, Exista posibilitatea ca o asociatie sa fie dizolvata de drept, ca urmare a nedepunerii bilantului timp de 2 ani? Am citit Ordonanta 26/2000, dar ... (vezi toată discuția)
Lichidare (oarecum)voluntara drov drov Multumesc pentru raspuns.Stiu ca datorez impozitul forfetar dar as vrea sa stiu daca neachitarea lui sau nedepunerea situatiilor financiare poate duce la ... (vezi toată discuția)