avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Salariata gravida cu contract de munca cu timp partial
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Salariata gravida cu contract de munca cu timp partial

Buna ziua,
Daca sunt insarcinata si muncesc cu timp partial de munca - 4 ore/zi pot beneficia de concediu crestere copil, am aceleasi drepturi ca o salariata cu program de lucru de 8 ore/zi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 5 Ianuarie 2016
1. Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

2. Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu este conditionata de durata timpului de munca - norma intreaga sau timp partial.
Aceasta se acorda indiferent de tipul contractului de munca avut numai daca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, ati realizat venituri din salarii, venituri din activitati independente si venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit, timp de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ContSters313265 ContSters313265 daca sunt angajata la 4 ore cu contract de munca pe perioada nedeterminata si am 2 ani munciti la acest tip de contract pot beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Conditii in vederea beneficierii de indemnizatie si concediu pentru cresterea copilului anameleteiov anameleteiov Buna ziua, as vrea sa va intreb daca sunt angajata doar cu 4 ore la o societate, beneficiez de aceleasi drepturi cu o persoana care lucreaza 8 ore?In prezent ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil manu07 manu07 Am ctr cu 4 ore, si imi depun actele pentru incasarea indemnizatia de crestere copil(mentionez ca sunt tata), as putea sa-mi schimb ctr de la 4 la 8 ore, ma ... (vezi toată discuția)