avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ordin de restrictie

Sunt divortata din anul 2013.Copiii au domiciliul stabilit de instanta la mine.Tatal copiilor desi plateste pensia de intretinere nu trece pe la ei si cand trece o face cand vrea .Atunci cand ia legatura cu ei ii terorizeaza psihic,copilul cel mare de 9 ani nu doarme noaptea dupa ce vorbeste cu el este foarte timorat in prezenta lui iar cel mic nu vrea sa il vada.Ultima data cand au fost la el au fost maltratati fizic si psihic de verisoara lui cu care domiciliaza.In urma aceleiasi intalniri copii au capatat un limbaj vulgar.Cum pot obtine un ordin de restrictie pantru a nu mai avea contact cu copiii?
Ultima modificare: Marți, 5 Ianuarie 2016
teodosie113, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:38, 6 Ianuarie 2016
Nu cred ca veti obtine. Iar daca veti obtine, acesta e valabil 6 luni. Problema dvs va fi de durata si este clar una profunda. Incercati o alta abordare, fara sa provocati un razboi insa.
Multumesc pentru raspuns!
Exista un program de vizita stabilit pe cale judecatoreasca?
1.Daca exista un program de vizita stabilit cu luarea minorilor din domiciliu, atunci aveti posibilitatea modificarii acestuia pe cale judecatoreasca, in sensul vizitarii minorilor la domiciliul dvs sau in afara acestuia dar in prezenta dvs.
Art. 19 din legea 272/2004 rep.
(1) Copilul care a fost separat de ambii parinti sau de unul dintre acestia printr-o masura dispusa in conditiile legii are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu ambii parinti, cu exceptia situatiei in care acest lucru contravine interesului superior al copilului
(2) Instanta judecatoreasca, luand in considerare, cu prioritate, interesul superior al copilului, poate limita exercitarea acestui drept, daca exista motive temeinice de natura a periclita dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala a copilului

In privinta dovedirii comportamentului tatalui fata de copii, in cadrul actiunii aveti la indemana proba cu martori, interogatoriul, evaluarea psihologica a minorilor, ancheta psihosociala, precum si ascultarea minorului in varsta de 9 ani.

2.Daca nu exista un program stabilit, puteti incerca sa discutati pe cale amiabila cu tatal minorilor in sensul vizitarii copiilor in prezenta dvs ( daca bineinteles se poate discuta)
In privinta maltratarii fizice si psihice de catre verisoara acestuia cu care domiciliaza tatal,exista posibilitatea sesizarii DGASPC si a unei plangeri penale in situatia in care detineti probe in sprijinul celor afirmate.
Nu avem detalii concrete cu privire la cele petrecute in domiciliul tatalui, insa daca acestea au avut loc si cu concursul tatalui, atunci cele aratate mai sus il vor viza si pe acesta.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia copilului happymam happymam am dreptul sa obtin domiciliul copilului meu de 5 luni la mine, copil rezultat in urma unei relatii de concubinaj daca eu si tatal lui ne despartim.Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Convenție făcută la notar în privința programului de vizită și a pensiei de întreținere a minorilor: sunt consecințe dacă nu e respectată? Cornelia M Cornelia M Buna seara! Am divorțat acum doi ani, am doi copii minori iar in înțelegerea notariala tatăl copiilor și-a asumat o anumită suma de bani și faptul ca va ... (vezi toată discuția)
Custodie Marilena1987 Marilena1987 Buna ziua.. am un baietel de 1an si 5 luni cu prietenul meu.. nu suntem casatoriti.. baietelul poarta numele tatalui.. daca ar fi sa ne despartim ce drepturi ... (vezi toată discuția)