avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Articol de lege
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Articol de lege

Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un articol de lege, care sa precizeze exact procedura de notificare.unde este prevazut faptul ca in urma incheierii unui antecontract de vanzare/cumparare, vanzatorul trebuie sa notifice prin executor judecatoresc cumparatorul, daca cel din urma nu se prezinta, chiar daca in antecontract scrie clar cand si unde trebuie sa se prezinte cele doua parti.
Eu nu gasesc decat la ART.91 din Legea notarilor publici si a activitatii notariale, legea nr. 36/1995, consolidata
Legea notarilor publici, dar unde nu este precizat faptul ca trebuie prin executor.Va rog sa ma ajutati, intrucat am ajuns la polemici.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 16:13, 28 Iulie 2009
Nu trebuie ignorate clauzele din antecontractul de vanzare-cumparare! Daca promitentul vanzator se eschiveaza prin diferite tertipuri de a indeplini conditiile stipulate in acel act, atunci promitentului cumarator nu-i ramane decat sa ceara in instanta rezolutiunea acestuia!
tudorioan a scris:

Nu trebuie ignorate clauzele din antecontractul de vanzare-cumparare! Daca promitentul vanzator se eschiveaza prin diferite tertipuri de a indeplini conditiile stipulate in acel act, atunci promitentului cumarator nu-i ramane decat sa ceara in instanta rezolutiunea acestuia!
Fac o rectificare: am vrut sa scriu promitentul cumparator! Imi cer scuze!
CHIAR ACUM AM VORBIT LA TELEFON CU UN NOTAR.
Din pacate, va trebui sa il actionez in instanta pe cumparator.Nu -mi vine sa cred, ca dupa atata timp de amanare, trebuie sa ajung in instanta, ba chiar sa-i mai dau un termen, prin executor judecatoresc!
Vai ce simpatic ar fi, daca acum ar veni cu banii.Ca acum nu mai vreau sa-i dau nici bolovanii de pe teren, daramite terenul! Dar.....vom face cum prevede legea!
Daca a trecut termenul stabilit prin antecontract pentru a se finaliza vanzarea si acest lucru nu s-a produs....adresati-va instantei de judecata. Prin notificare nu faceti decat sa lungiti perioada....
Ma pot adresa instantei de judecata chiar daca nu am notificat cumparatorul prin executor judecatoresc?

Alte discuții în legătură

Nerespectare antecontract trandafir88 trandafir88 buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorea problema: -am incheiat acum un an un antecontract autentificat la notar pentru achizitia unei case aflata in ... (vezi toată discuția)
Radiere din cartea funciara !!! gcg 1974 gcg 1974 Salut, Am o intrebare legata de un precontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Eu sunt vanzatorul. Cumparatorul m-a sunat cu trei zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontract vanzare-cumparare de catre promitent cumparator jhonmer jhonmer Este vorba despre un apartament. S-a facut un antecontract in 12.02 2009 intre parti in care s-a dat o arvuna de 1000 de euro si urma ca in data de 10.04 2009 ... (vezi toată discuția)