Buna ziua. Sunt din Alba Iulia si sunt foarte nemultumita de administratorul de la asociatia noastra. Ne-am trezit ca nu avem apa, intreaga asociatie, si doamna este de o delasare iesita din comun. Stiu ca avem vecini care au restante, dar nu este dreptul meu sa ii bat la usa si sa ma cert pt. ca nu stie sa isi plateasca datoriile. Ce ma sfatuiti sa facem ? Eu cred ca nu este datoria noastra, a celor care suntem la zi cu platile, sa ne "certam" cu vecinii. Ma gandesc ca doamna administrator trebuie sa aplice legea in asa fel ca noi ceilalti sa nu avem de suferit. In fond, fiecare locatar, isi asuma raspunderea atunci cand hotaraste sa nu plateasca ce consuma. Nu trebuie sa suferim si noi ceilalti. Va multumesc .
Admin nu reprezinta interesele celui bun platnic sau rau platnic. Obligatia de a reprezenta interesele cade in sarcina presedintelui. Comitetul, pres hotarasc daca sa-l dea pe restantier dupa 3 luni de neplata in judecata (privilegiu imobiliar) nu admin, AG hotaraste daca sa fie aplicate penalizari la cei care refuza sa mai plateasca ceea ce consuma, nu admin. Daca locatarii hotarasc sa nu mai plateasca ceea ce consuma, atunci admin trebuie sa reprezinte interesele acestora si sa aduca bani de acasa pentru a platii utilitatile, altfel risca sa fie schimbat?
A se vedea care sunt responsabilitatile presedintelui, comitet.
A se vedea care sunt raspunderile si obligatiile admin.
- Intr-o discutie amiabila cu pres se poate gasi o solutie de compromis pentru a rezolva scutirea de la intretinere a baiatului, o hotarare a AG in acest sens. Admin va fi obligat sa respecte aceasta hotarare, nu o va impune el.
Succes.
Pentru orice nemultumire aveti trebuie sa va adresati cu sesizare catre presedintele asociatiei. Presedintele si comitetul se aleg de catre proprietari in adunarea generala. Presedintele poate sa hotarasca schimbarea administratorului daca nu-si face treaba conform contractului si legii.