avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii pensii PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii pensii PFA

As dori sa stiu pentru PFA cu norma fixa de venit care este contributia minima care trebuie platita la pensii. Ce trebuie trecut la venit baza de calcul in declaratia 600 si de unde pot sa descarc aceasta declaratie ?Totodata va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut pentru a nu plati impozitul majorat pe apartament. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 10:04, 7 Ianuarie 2016
- declaratia 600 s-a modificat consistent si o gasiti la adresa: [ link extern ]

- prin aceasta declaratie doar specificati daca va incadrati in conditiile de obligativitate a platii contributiilor la pensii

- veti face asta daca aveti norma de venit lunara mai mare de 938 lei

-pentru a nu plati impozitul pe proprietate majorat trebuie sa nu aveti activitate economica la sediu
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
georgeenciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii anaf, pfa neplatitor tva, impozitare in sistem real johnalexander johnalexander Buna ziua, Tocmai ce am infiintat un PFA, am ridicat actele de la ONRC pe 05.03.2015 iar astazi am fost la ANAF sa ma ia in evidenta. Acolo am depus copie ... (vezi toată discuția)
Pfa - contributii obligatorii la sistemul public de pensii Irimia_Vali Irimia_Vali Buna seara, Am urmatoarea dilema...ca PFA trebuie sa platesc contributii la sistemul public de pensii, daca ma aflu sub baremul impus in codul ... (vezi toată discuția)
Impozitare pfa valentin.ropota valentin.ropota In situatia in care pfa este angajat la stat si are retineri din salariu la sanatate si pensie trebuie sa mai plateasca ceva la CASS si CAS ca si PFA fara ... (vezi toată discuția)