avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modificare numar membri comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modificare numar membri comitet executiv

Buna ziua,

Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari.
Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in acordul de asociere, ci doar in procesul verbal de constituire.
Pentru modificarea numarului membrilor comitetului executiv de la 5 la 3 avem nevoie de acordul a cel putin 2/3 din numarul membrilor asociatiei sau de 50+1%?
Modificarea numarului membrilor comitetului executiv trebuie intregistrata la instanta de judecata sau nu?

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:38, 13 Ianuarie 2016
Legislatia nu ne obliga sa ajungem in instanta ori sa anuntam la primarie atunci cand alegem alte persoane in comitet, ca presedinte, cenzori... Alegerea se face in adunarea generala, se consemneaza in procesul verbal, se predau eventuale documente, situatii, gestiuni, inventare... si noul presedinte, comitet sau comisei isi intra in atribuitiuni.
Trebuie totusi, la schimbarea presedintelui, de mers la banca cu o serie de documente pentru actualizarea semnaturilor si pentru a putea ca noua conducere sa faca operatiuni prin banca.
Apoi atunci cand se cere actualizarea unor contracte cu furnizorii, iar mai sunt necesare schimbari de semnatari ai acestor contracte din partea asociatiei.
Cum e se reglementeaza totusi situatia cand s-a constatat nu e prevazuta durata mandatului membrilor comitetului executiv nicaieri,nici in statutul asociatiei si nu a fost stabilita in nicio A.G.de la constituire pana in prezent, este aceasta un temei pentru contestarea celor in functie de la ultima AG acum 18 luni?
O rezolvati acum, in primul trimestru al anului 2016, in cadrul adunarii generale obligatorii, conform legii 230/2007.
La aceasta adunare generala stabiliti durata mandatelor celor aflati deja in functie ori a celor pe care o sa-i alegeti acum.
Pana faceti undeva contestarea celor alesi acum 18 luni si primiti vreun raspuns, ajungeti mai repede la adunarea generala. Participati la aceasta si propuneti alt presedinte, alti membri in comitet, alta comisie de cenzori daca aveti de unde si daca nu va convine de actualii.
Sigur ca in cadrul adunarii generale se poate rezolva dar revenea atributiilor presedintelui sau com. ex. sa convoace urgent ad. generala extraordinara ei se afla in culpa intr-o situatie nestatutara( statutul prevede ca AG constitutiva hotaraste durata mandatelor com.ex.) functioneaza ilegal, alegerea lor e lovita de nulitate daca nu a fost hotarata si durata mandatatului lor in acea AG in care au fost alesi.
Nu e lovit nimic de nulitate. Asociatiile sunt conduse de oameni de diferite profesii, cu mai multa sau mai putina pregatire in domeniul legislataiv si nu sunt de condamnat participantii la adunarea generala ca au uitat, au omis ori nu si-au dat sema ca trebuie sa stabileasca durata mandatelor. Poate daca erati prezent la acea adunare generala si propuneati ca cei alesi sa aiba un mandat de 2 ani, se horara si se consemna in procesul verbal si gata. Tot acel presedinte era cu sau fara aceasta precizare.
Dar sigur daca vreti acum sa va indreptati impotriva vecinilor ce au fost la acea adunare generala, e in regula, reclamati la primarie, actionati-i in judecata...

Alte discuții în legătură

Modificare nr. membri comitet executiv conjoint conjoint In Adunarea Constitutiva a asociatiei de proprietari au fost alesi 5 membri ai com. ex.In A.G-ale.care au urmat a fost pastrat acest numar al membrilor com. ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv asociatie proprietari- cati membri? ce functii au? Randadan Randadan Ce trebuie sa inteleg din legea 230/2007 cu privire la comitetul executiv? [i][u]Art. 21 (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Componenta comitetului executiv 6655 6655 Legea 230 / 2007 , art. 21 este neclara in ceea ce priveste componenta Comitetului executiv al Asociatiei. Se poate o explicatie a componentei acestuia ? (vezi toată discuția)