Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari.
Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in acordul de asociere, ci doar in procesul verbal de constituire.
Pentru modificarea numarului membrilor comitetului executiv de la 5 la 3 avem nevoie de acordul a cel putin 2/3 din numarul membrilor asociatiei sau de 50+1%?
Modificarea numarului membrilor comitetului executiv trebuie intregistrata la instanta de judecata sau nu?
"Nimeni nu se poate apăra invocând necunoașterea legii”.Membri com.ex. presedintele asociatiei nu pot invoca necunoasterea statutului asociatiei si a legii 230/2007. Spuneti dl.Adriantot:" Poate daca erati prezent la acea adunare generala si propuneati ca cei alesi sa aiba un mandat de 2 ani, se horara si se consemna in procesul verbal si gata. Tot acel presedinte era cu sau fara aceasta precizare " Nu putem sti , poate n-ar fi acceptat decat 1 an si ar fi declinat numirea si de fapt hotararea stabilirii duratei mandatului trebuie votata anterior alegerii com. ex.in AG. Avand in vedere aceste aspecte nu reiese ca membri com. ex. functioneaza abuziv?
Ati fi putut spune ca functioneaza abuziv, daca in statut sau in AG s-ar fi stabilit durata mandatelor si s-ar fi prelungit, prin neorganizarea altor alegeri, functionarea comitetului.
Cum nu s-a stabilit, comitetul functioneaza, functioneaza pur si simplu pana cand se vor alege alti membri ai comitetului.
Daca nu va convine situatia aceasta, sesizati, cereti imperativ, creati un curent de opinie in asociatia dv. pentru organizarea unei AG pentru alegerea unui nou comitet, dar .... nu mai folositi termeni atat de pomposi, cum ar fi acela de lovit de nulitate, Pare ridicol, zau!
Eu cred ca functoneaza abuziv atat timp cat functoneaza prin nerespectarea prevederilor unui art. al legii 230/2007 prevazut si in statutul asociatiei ":Adunarea generala la constituirea asociatiei de proprietari,hotaraste nr. membrilor comitetului ex. si ai comisiei de cenzori ,precum si durata mandatelor acestora." Am spus ca alegerea com. ex. e lovita de nulitate avand in vedere si faptul (pe care nu l-am mentionat) ca recent am avut acces la p.v. al AGA tinuta acum 18 luni la care nu am fost prezent de unde reiese ca membri com. ex.nu au semnat p.v. al adunarii si nu a fost indeplinit cvorumul suficiente motive de anulare a hotararilor acelei AG.
Avand in vedere prevederile L 230/2007 art. 30 1) "Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
a) duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari" pe de o parte si ale art. 21 (1) "La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor" Prin raportare la situatia de fata reiese ca reglarea acestui aspect tine de atributiile com. ex.,iar faptul ca functioneaza in aceste conditii nu este in reguka nu poate fi considerat un abuz?
Da sau nu!
Daca vreti este abuz, dar este abuzul dumneavoastra, al proprietarilor pentru ca asa ati vrut dumneavoastra si asa vreti. Daca vreti altceva actionati in consecinta.