avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de Legea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Va rog sa imi spuneti daca pot beneficia de Legea 192/2015

Am o pensie de ivaliditate din 20.01. 1999 la care facut o revizie in 23.11.2010 iar in 2014 am fost pensionat cu legea nr.263-2010 cu calculu facut de dumnelor 11ani grupa (I )si 7 ani grupa(II) stagiutotal de cotizare 49 4 luni si 2 zile In care dumnelor metin tare ca au calculat grupele de munca eu spun ca nu ,sunt mentionate dar nu sunt calculate ! INTREBAREA MEA ESTE EU BENEFICIEZ DE LEGEA 192-2015?
DAC AVETI NEVOI DE AMANUTE VA SATIU LA DISPOZITIE !
MUTUMESC PENTRU AJUTOR !!
PS. POT DEPUNE UN ISCRIS IN CARE SA CER RECALCULAREA PENSIE DUPA LEGEA 192-2015?
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2016
liviuxx, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviuxx , utilizator 23:55, 20 Aprilie 2016
Revin cu adoua intrebare am lucrat in europa de vest mai bine zis in italia in care am acumulat o vchime de 4 ani 4 luni si 3 zile la care am rugat casa judeteana sa face acele demesuri in legatura cu obtinerea unei mici pensicorspuzatore anilor lucrati sau retragera de cotizatie, partea romana sa ocupat si au trimis fomularle respective dar partea italiana nu a dat nici un raspus in legatura cu dreptu meu de pensie a).pot obtine o pensie si in ce conditi?
b).sau pot recupera cotizatia si in ce coditi MULTUMESC DOMNULE CARP
Pentru stagiul de cotizare din Italia, nu primiti nimic in plus de la statul Roman.
Intra doar in conditia de stagiu, dar bani nu primiti.
Pentru acei ani primiti pensie de statul Italian.
In stagiul de cotizare cerut de legislatia Italiana pentru a beneficia de pensie intra si stagiul realizat in Romania.
Care sunt conditiile de indeplinit pentru a primi pensie de la statul Italian, nu stiu,

Mai multe amanunte aici:

[ link extern ]
Scuzat domnule CARP si cu repectu cuvenit ,vin cu unele precizari partea romana a facut treba bine dupa cele relatate de pesoane-le resposabile de la cas judetena dar pesonalu care
se ocupa de acest lucru nu a putut sa-mi dea lumuri in legatura cu cinde se va intipla acest lucru am fost vaduvit de iformati mai precise si mai cocrtre In legatura cu enutul dv.donule CARP [ SA INTELEG CACI STAGIU DE COTIZATIE DIN ROMANIA ESTE LUAT IN CALCUL IN ITALIA !!??? MULTUMESC MULT DOMNULE MIRCEA CARP SI O SERA DEOSEBITA
CU MULT RESPECT !
DA! Daca o sa fie nevoie pentru alte amanute o sa mai derajez posibil
orcum va multumesc mult domnule Mircea Carp si o sera bu bucurie in famile !!
BUNA ZIUA ! 1. LA CALCULU PENSIEI DE LIMITA DE VISTRA SE IA IN CALCUL PENSIA DE IVALIDITATE SI CITE PROCENTE ESTE LUATA IN CALCUL
MULTUMESC !:(

Alte discuții în legătură

Ce pensionari vor beneficia de prevederile legii 192/2015 Carp Mircea Carp Mircea Potrivit legii 192/2015 beneficiaza de majorarea punctajelor cu 50%, respectiv cu 25% urmatorii pensionari: -Cei care au lucrat in grupele superioare I si ... (vezi toată discuția)
Punctaj stagiu aferent grupe de munca viorelk viorelk Buna seara Prin OUG 100/2008 se acorda un punctaj stagiului aferent grupelor de munca: -0,50 gr. - pe an I/conditii speciale, -0,25 pe an - gr II/ cond ... (vezi toată discuția)
Va multumesc ! viomitrea viomitrea Buna ziua , Am iesit la pensie limita de virsta in anul 2006 si nu mi s-a marit pensia cu 50 % pt grupa 1 , acum mi se mai mareste cu ceva procent pentru ... (vezi toată discuția)