Am o pensie de ivaliditate din 20.01. 1999 la care facut o revizie in 23.11.2010 iar in 2014 am fost pensionat cu legea nr.263-2010 cu calculu facut de dumnelor 11ani grupa (I )si 7 ani grupa(II) stagiutotal de cotizare 49 4 luni si 2 zile In care dumnelor metin tare ca au calculat grupele de munca eu spun ca nu ,sunt mentionate dar nu sunt calculate ! INTREBAREA MEA ESTE EU BENEFICIEZ DE LEGEA 192-2015?
DAC AVETI NEVOI DE AMANUTE VA SATIU LA DISPOZITIE !
MUTUMESC PENTRU AJUTOR !!
PS. POT DEPUNE UN ISCRIS IN CARE SA CER RECALCULAREA PENSIE DUPA LEGEA 192-2015?
Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:
Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
...
Art. 97
(1) Pentru perioadele asimilate, la determinarea punctajului lunar al asiguratului se utilizeaza:
a) cuantumul pensiei de invaliditate, in situatia prevazuta la art. 49 alin. (1) lit. a);
...
(2) In cazul persoanelor care beneficiaza de perioadele asimilate prevazute la art. 49 alin. (1) lit. a) si care, in aceeasi perioada, obtin venituri pentru care se datoreaza contributia de asigurari sociale, la calculul punctajului lunar al asiguratului se iau in considerare, prin cumulare, aceste venituri si cele stabilite pentru perioadele asimilate.
da multumesc !! ceva la mine in calcul nu fuctioneza !!!!
dupa 11 ani de grupa 1 si 7 ani de grupa a2 cu salar destu de mare spor de toxicitate de noapte , in perioda cind avem functie de coducere cu un stagiu de cotizatie de 49ani !!?????
nu cred ca este adevarat nu -ti vine acrede si cind alti fara functi mucitori au pensie mai mare care este logica sa schimbat regula in timpu jocului !!?
multumesc !
Va multumesc !
viomitrea
Buna ziua ,
Am iesit la pensie limita de virsta in anul 2006 si nu mi s-a marit pensia cu 50 % pt grupa 1 , acum mi se mai mareste cu ceva procent pentru ... (vezi toată discuția)