avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... alegeri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

alegeri

la o ad,gen.reconvocata nerespsctand legea 230/2007 s-a stabilit sa ramana in functie comitetul care este in afara legii de vreo 4 ani,de cind nu a mai prezentat o analiza a activitatii si nu a prezentat ad.gen.BUGETUL.Este legal?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:25, 1 August 2009
Potrivit art. 26 din legea invocata daca o asemenea hotarire aduce prejudicii proprietarilor poate fi atacata in justitie in termen de 45 de zile
De regula , in aceste situatii cei nealesi legal nu pun la dispozitia proprietarilor documente din care sa rezulte activitatea lor , si care sa constituie dovada producerii unor pagube. Intrebarea este , daca acest "comitet" , care practic nici nu mai este comitet,pentru ca de patru ani nu l-a ales nimeni ,nu a dat socoteala in fata AG despre activitatea lui ( mai mult ca sigur exista un motiv numai de ei stiut) , este legal la conducerea asociatiei ? Legea defineste obligatia de a face anual cel putin o data AG ,in cadrul careia se prelucreaza activitatea comitetului si se aproba bugetul pentru anul fiscal viitor. Daca acest lucru nu s-a intamplat , nici incercare de a convoca adunarea generala de patru ani nu a avut loc ,comitetul nu mai are dreptul de a ramane iun continuare in functie .
~ Conținut șters la cerere ~
gi a scris:

la o ad,gen.reconvocata nerespsctand legea 230/2007 s-a stabilit sa ramana in functie comitetul care este in afara legii de vreo 4 ani,de cind nu a mai prezentat o analiza a activitatii si nu a prezentat ad.gen.BUGETUL.Este legal?

Ce anume nu s-a respectat din legea 230 cu privire la reconvocarea adunarii generale?
Daca adunarea generala a hotarat ca acei oameni sa formeze comitetul , chiar daca 4 ani era in afara legii, acum aveti un comitet ales conform legii. Comitetul a devenit legal tocmai prin hotararea adunarii generale.
E ca si in situatia constituirii unui grup de initiativa care poate rezolva provizoriu problemele asociatiei, poate mobiliza proprietarii si organiza adunarea generala . Daca in adunarea generala proprietarii aleg un comitet format din acest comitet de initiativa , acesta este comitetul meritat, ales legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generala: organizare; sprijin de la primarie acameliac acameliac Suntem nemultumiti de modul in care gestioneaza interesele blocului actualul presedinte de asociatie. Pentru initierea unei Adunari Generale avem nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Ag si consecintele ei MetalOne MetalOne Buna ziua! La inceputul lunii iunie am participat la sedinta reconvocata a AG in care s-a ales alt presedinte (cel vechi a demisionat) si alti membri ai CE ... (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)