avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aducere la indeplinire hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aducere la indeplinire hotarare judecatoreasca

Buna ziua !

In urma unui proces, instanta a hotarat sa achit partii adverse o suma de bani.
Partea adversa este constituita din trei persoane, in cazul de fata trei surori.
Va rog sa-mi spuneti daca pot achita suma respectiva uneia dintre cele trei surori si in ce conditii, ca totul sa fie legal si sa nu ma pomenesc cu cine stie ce reclamatii.
Va multumesc !
Cu deosebita consideratie,
Dan Vasile
Bucuresti
Cel mai recent răspuns: Ana . , Consilier juridic 21:51, 9 Ianuarie 2016
Buna ziua,

art 1475 Cod civ prevede persoanele care pot primi plata si anume, creditorul platii - in cazul dvs creditorii platii sunt cele 3 surori- reprezentantul legal sau conventional al acestuia, persoana indicata de creditor sau persoana autorizata de instanta sa primeasca plata. Daca faceti plata integrala unei singure surori, asigurati-va ca aceasta are o imputernicire/procura autentificata de notar din partea celorlalte 2 surori, prin care acestea isi mandateaza sora sa primeasca plata si pentru ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer bancar in strainatate din vanzarea locuintei mirtay mirtay Mama mea este proprietara unui apartament in Romania si locuieste in SUA. Doreste sa vanda apartamentul si banii obtinuti sa ii transfere in SUA. Transferul ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru erhabe erhabe Buna ziua Sunt parte intr-un proces unde sora mea a fost obligata de catre instanta sa achite o taxa de timbru.La dosar a fost depusa o cerere impreuna cu o ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor. lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: tatal meu a decedat,nu a lasat nici un testament,mai am o sora care e plecata de 20 de ani,cu familia ... (vezi toată discuția)