avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ANAF, mai nou tipareste pe plicuri CNP-ul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ANAF, mai nou tipareste pe plicuri CNP-ul contribuabililor.

Buna ziua.
In cursul zilei de 08.01.2016 am primit din partea ANAF, SFO Simleu Silvaniei un document care era introdus intr-un plic "cu fereastra", document pe care erau tiparite numele, prenumele, adresa si CNP-ul subsemnatului. CNP-ul, care din punct vedere legal poate sa fie publicat numai cu acordul persoanei, era vizibil prin "fereastra" plicului, sub nume, alaturi de adresa de corespondenta.
Pe acestia nu ii trage nimeni la raspundere?
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2016
domy, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:17, 11 Ianuarie 2016
domy a scris:
CNP-ul, care din punct vedere legal poate sa fie publicat numai cu acordul persoanei, era vizibil prin "fereastra" plicului, sub nume, alaturi de adresa de corespondenta.

Asta nu inseamna ca CNPul este "publicat". In plus, cine va citeste CNPul din plic, poate savarsi infractiunea de Violarea secretului corespondentei, deci sunteti protejat ! :))

domy a scris:
Pe acestia nu ii trage nimeni la raspundere?

Nu. Au imunitate de jurisdictie, glumesc.
Trandafir2 ! Cu tot respectul.. Ce inseamna pentru tine a fi publicat? Inainte de orice comentariu te invit sa citesti cu atentie mesajul postat. Am precizat faptul ca CNP-ul "era vizibil prin "fereastra" plicului, sub nume, alaturi de adresa de corespondenta." Inainte de a raspunde la postarea mea ai reusit sa citesti mesajul pana la sfarsit?
Cunosti reglementarile legale cu privire la afisarea CNP-ului?
CNP-ul a fost afisat odata cu adresa. IN CONSECINTA A FOST INCALCATA LEGEA!!! Nu e nici o violare de corespondenta faptul ca orice lucrator al postei romane, anaf, etc, poate sa citeasca pe plic CNP-ul meu. Rugamintea mea ar fi ca inainte de orice observatii sa cititi cu atentie mesajul postat, sau legea. Multumesc
domy a scris:

Trandafir2 ! Cu tot respectul.. Ce inseamna pentru tine a fi publicat?

Pentru mine a fi publicat inseamna a fi dat publicitatii, adica "A face cunoscut tuturor ceva prin tipărire, afișare etc.; a face să apară, a tipări cărți, articole, informații etc. – Din lat. publicare." (sursa - DEX)

domy a scris:
Cunosti reglementarile legale cu privire la afisarea CNP-ului?
CNP-ul a fost afisat odata cu adresa. IN CONSECINTA A FOST INCALCATA LEGEA!!!

Nu, nu cunosc reglementarile legale. Ce lege a fost incalcata? Dpmdv, daca hartia este in plic, plicul este in cutie, Cnp-ul nu poate fi citit decat prin savarsirea infractiunii de care spuneam (posta si anaful sunt operatori de date cu caracter personal, de plano)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere corespondenta afisata - nup 195 cp marilyn31 marilyn31 Am facut cu ceva timp in urma o plangere in baza unor infractiuni prev si ped de 195 Cod pen. - Violarea secretului corespondentei. In fapt am sesizat organele ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei tatami2013 tatami2013 Acum cateva luni de zile am observat ca nu mai gasesc in cutia postala corespondenta ( scrisori, facturi utilitati,etc.,etc.) . Am schimbat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Violarea secretului corespondentei sau nu? tibberiu tibberiu In situatia in care unui angajat ii este deschisa de catre conducere corespondenta care ii este adresata personal, dar care vine pe adresa angajatorului, iar ... (vezi toată discuția)