avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație Proces verbal sancționare neacodare de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație Proces verbal sancționare neacodare de prioritate pietoni – dreptul de a vedea

Bună ziua,

Vă rețin atenția pentru a parcurge câteva rânduri și a mă îndruma...

În fapt, am fost sancționat cu 4 puncte amendă și permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 30 de zile pentru neacordare prioritate de trecere pietoni coform art. 100 al 3 litera b OUG 195/2002, la o trecere de pietoni cu vizibilitatea ‘’asigurată’’ la doar 7 metri, cu marcajul transversal ‘’vizibil’’ spre zero fară indicator de avertizare și doar indicatorul ,,trecere pentru pietoni’’ ampasat la distanța de 8 metri de trecerea de pietoni.#-o

Pe scurt: drum public cu două benzi pe sens plus parcare amenajată pe toată lungimea drumului, în spic, până la doar 7 metri de trecerea de pietoni, opturând grav vizivibilitatea, nemaivorbind despre siguranța circulației, unde pietonii care au parcurs 2 metri pe trecere nu pot fi vazuți datorită mașinilor oprite în parcarea amenajată de autoritatea publica locală, încalcand grav art.30. al.7 lit. a din OUG 195/2002 .X-(

În drept: Art. 142 lit. e Regulament aplicare OUG 195/2002 (Oprirea este interzisă pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după acestea;) garantează dreptul de vizibilitate la trecerile de pietoni de la cel putin 25 de metri?

Mai exista astfel de situații?
Cum pot scoate "la iveala" cauza care a generat "efectul" ?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.

P.S. Nu vreau să mă eschivez pentru a păstra permisul, ci vreau respectarea tuturor drepturilor asigurate de lege.

Ultima modificare: Duminică, 10 Ianuarie 2016
Petru52, utilizator
Cel mai recent răspuns: Petru52 , utilizator 15:06, 10 Ianuarie 2016
Buna ziua,
incercati o contestatie in instanta si aratati toate acestea cu fotografii.
Cu mulțumiri pentru mesaj și sfatul dat dl. Av. Gabriel Klein Kiritescu :coffee:

Țin să vă subliniez că ceea ce mi-ați sugerat, am facut deja. Instanța a luat la cunoștință probele depuse (fotografii cu situația clară din teren), paragrafe cu litera legii...a considerat ca sunt de rea credință și mi-a dat amendă 300 lei:yeah:
După cele menționate în acest mesaj, ce pași ar trebui să mai urmez? :angry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.30 al.7 litera a, o.ug. 195/2002 - "de neinteles" Petru52 Petru52 Buna seara, #-o Ce sanctiune se aplica pentru incalcarea articolului mai sus mentionat? In fapt, o autoritate de administratie publica locala amenajeaza ... (vezi toată discuția)
Amenda de la politia locala pentru parcare neregulamentara victorianu victorianu Buna Seara. Am primit o amenda de la PL pentru parcare neregulamentara pe trecerea de pietoni cf. prevederilor art. 143 a 142 e din RAOUG 195/2002 / OUG ... (vezi toată discuția)
Bună!în 2021 fratele meu a fost accidentat de un autoturism ... Anuta Marza Anuta Marza Bună!în 2021 fratele meu a fost accidentat de un autoturism în timp ce traversa drumul de pe o parte pe cealaltă este normal sa ii revină lui toată vina ... (vezi toată discuția)