Vă rețin atenția pentru a parcurge câteva rânduri și a mă îndruma...
În fapt, am fost sancționat cu 4 puncte amendă și permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 30 de zile pentru neacordare prioritate de trecere pietoni coform art. 100 al 3 litera b OUG 195/2002, la o trecere de pietoni cu vizibilitatea ‘’asigurată’’ la doar 7 metri, cu marcajul transversal ‘’vizibil’’ spre zero fară indicator de avertizare și doar indicatorul ,,trecere pentru pietoni’’ ampasat la distanța de 8 metri de trecerea de pietoni.#-o
Pe scurt: drum public cu două benzi pe sens plus parcare amenajată pe toată lungimea drumului, în spic, până la doar 7 metri de trecerea de pietoni, opturând grav vizivibilitatea, nemaivorbind despre siguranța circulației, unde pietonii care au parcurs 2 metri pe trecere nu pot fi vazuți datorită mașinilor oprite în parcarea amenajată de autoritatea publica locală, încalcand grav art.30. al.7 lit. a din OUG 195/2002 .X-(
În drept: Art. 142 lit. e Regulament aplicare OUG 195/2002 (Oprirea este interzisă pe trecerile pentru pietoni ori la mai puțin de 25 m înainte și după acestea;) garantează dreptul de vizibilitate la trecerile de pietoni de la cel putin 25 de metri?
Mai exista astfel de situații?
Cum pot scoate "la iveala" cauza care a generat "efectul" ?
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.
P.S. Nu vreau să mă eschivez pentru a păstra permisul, ci vreau respectarea tuturor drepturilor asigurate de lege.
Cu mulțumiri pentru mesaj și sfatul dat dl. Av. Gabriel Klein Kiritescu :coffee:
Țin să vă subliniez că ceea ce mi-ați sugerat, am facut deja. Instanța a luat la cunoștință probele depuse (fotografii cu situația clară din teren), paragrafe cu litera legii...a considerat ca sunt de rea credință și mi-a dat amendă 300 lei:yeah:
După cele menționate în acest mesaj, ce pași ar trebui să mai urmez? :angry: