avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună!în 2021 fratele meu a fost accidentat de un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună!în 2021 fratele meu a fost accidentat de un autoturism ...

Bună!în 2021 fratele meu a fost accidentat de un autoturism în timp ce traversa drumul de pe o parte pe cealaltă este normal sa ii revină lui toată vina și sa suporte daunele mașinii fiind la tara unde nu avem treceri decât în centrul comunei și unde și pe trecere nu opresc sa acorde prioritate pietonilor
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 12:58, 29 Octombrie 2024
Buna ziua

Daca cercetarile nu au indicat culpa comuna, atunci fratele dvs este singurul vinovat.

In lipsa trecerilor de pietoni, traversarea este permisa numai pe la coltul strazii si numai dupa asigurare.

Art. 72 din OUG 195/2002:
(3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la coltul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea unui text din codul rutier lucien14 lucien14 Va salut si vin cu o rugaminte: ne trebuie un \"traducator autorizat\" care sa ne lamureasca putin in legatura cu traversarea pietonilor! Ce vrea sa spuna ... (vezi toată discuția)
Sunt in contradictie cu organul de cercetare cu privire la 2 ... GEO GEO GEO GEO GEO GEO Sunt in contradictie cu organul de cercetare cu privire la 2 articole din codul rutier ( oug 195/2002) ; 1- \'\'ART 72 (3) Traversarea ... (vezi toată discuția)
Verisoara mea a suferit un accident de masina cu vatamare corporala xxdata xxdata verisoara mea a suferit un accident cu vatamare corporala praversa o intersectie pe ne samnalizata semaforic sau cu zebra atraversat pe la coltu intersectie a ... (vezi toată discuția)