avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren arenda

Buna ziua,

Mama mea a inchiriat (arendat) 5 ha de teren unei firme pentru un contract pe 6 ani in anul 2008. (mama mai are 3 copii in afara de mine)
Anul trecut mama a decedat, iar eu am mers la firma respectiva sa solicit sa-mi dea terenul inapoi, avand in vedere ca valabilitatea contractului a incetat si ca vreau sa-l lucrez singur. Aceasta refuza sa-mi dea terenul inapoi motivand ca titularul e contract este mama mea, iar ca sa mi-l dea inapoi, fratii trebuie sa faca succesiunea.
Va rog sa ma sfatuiti ce e de facut in aceasta situatie pentru a-mi recupera terenul impreuna cu ceilalti frati.
Va multumesc anticipat,

Cu stima,
Nicu C.

Cel mai recent răspuns: IRLUBUCURESTI , utilizator 23:04, 10 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Fie formulati impreuna o cerere notificare catre firma atasand si copii de pe actul de acceptare a succesiunii fie ii dati in judecata si le solicitati restituirea terenului
Incercati intai pe cale amiabila cu o solicitare notificare transmisa printr-un avocat sau un executor si daca nu reusiti atunci ii actionati in instanta.
Ce inseamna actul de acceptare a succesiunii? Ideea e ca noi, cei 4 frati suntem cam raspanditi prin lume si cred ca pe asta mizeaza si arendasul.(un mic mafiot local). Il pot actiona in instanta in nume propriu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendarea unui teren marusca marusca Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)
Pierderea terenului agricol dat in arenda si a dividendelor anuale daca nu se dezbate succesiunea in 3 ani de la decesul mamei? mariapopescu65 mariapopescu65 Mama a decedat acum 2 ani. Mostenitorii ramasi sunt doar cei doi copii, eu si fratele, deoarece sotul, tatal nostru,a dat renuntare notariala la mostenirea ... (vezi toată discuția)
Cum pot să încasez arenda restantă? eduard1212 eduard1212 Salutare, Bunica (din partea mamei) a decedat acum 14 ani, Terenul pe care l-a moștenit de la părinții ei (părinții bunicii), se află într-o altă ... (vezi toată discuția)