Bna ziua si La multi ani ,va intreb urmatorul lucru :tata a decedat acum 21 de ani si totul a ramas mamei.Recent a decedat si mama si vreau sa renunt la dreptul meu in favoarea celor doi frati ai mei ,eu fiind stabilit in Spania .consulatul de aici i-mi poate elibera un certificat (act) pe care il pot folosi in Romania fratii mei, detin o copie dupa certificatul de deces al mamei si o copie dupa CI a unuia dintre frati (cel care sa ocupat de ingrijirea si inmormintarea mamei).Deci va rog sa ma sfatuiti ,explicati, ce trebuie sa fac .Multumesc frumos
Buna ziua,
Daca nu s-a dezbatut succesiunea de pe tata atunci trebuie sa formulati, fie in fata consulului fie al unui notar spaniol, o declaratie de renuntare la succesiune si pentru tata.
Pentru mama va trebui sa faceti acelas lucru, sa formulati o renuntare la succesiune de pe mama fie la consulat fie la un notar spaniol.
Daca o formulati la notar spaniol o transmiteti in original fratilor care o traduc si o folosesc cand se dezbat succesiunile.
Daca o formulati la consulat atunci o transmiteti tot in original in tara si are aceiasi valoare.
Invatati-ma
Gaiseanca
buna seara
va rog sa ma invatati ce sa fac pt. ca nu stiu
m-amcasatorit in anul cind a luat fiinta C.A.P -ul si am primit de la parinti 2 ha teren insa ... (vezi toată discuția)