buna ziua...am o mare problema...sunt intr-un proces de divort pe cale amiabila adica eu am intetat divortul fostul sot e de acord ca la prima sentinta sa semneze si casatoria se va incheia...pana aici toate bune si frumoase...marea problema e ca nu e de acord ca eu sa pastrez numele de familie dobandit prin casatorie....intrebarea mea e in cat timp sunt obligata sa-mi schimb toate actele?si daca eu vrea sa cumpar o proprietate ca bun propriu dupa divort dar avand inca numele fostului sot e o problema?incerc sa fiu mai explicita. inaintea casatoriei numele de familie era x dupa casatorie e y dupa divort e tot y ca numi pot permite sa revin n tara si sa stau prea mult timp pentru a redeveni cu numele de familie x pot cumpara o proprietate cu numele y ca apoi cand voi reusi sa schimb toate actele sa redevina pe numele de x?fara ca acest lucru sa-mi dauneze legal?si inca ceva daca eu port inca numele y imi iau o proprietate tot cu numele y dar o cumpar dupa divort aceasta nu mai e un bun comun corect?multumesc anticipat
Doamna..indiferent de ce nume purtati, x de fata si y casatorita, logic este ca daca ati divortat la data de..sa zicem 14 ianuarie..inseamna ca daca veti cumpara o casa pe data de 20 ianuarie, chiar daca va numiti y , este clar ca prin actul de divort anterior, bunul va apartine dvs, e bun personal. Ca sa fiti sigura, poate e bine sa specificati in actul respectiv, la cumparator - doamna y , nascuta x , sau..sa-l puneti pe sot sa semneze o declaratie ca nu este propietar. Depinde si ce spune legea din tara unde cumparati.
Nume dupa divort
alina30ro
buna ziua...am o mare problema...sunt intr-un proces de divort pe cale amiabila adica eu am intetat divortul fostul sot e de acord ca la prima sentinta sa ... (vezi toată discuția)