avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obligatia coproprietarilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obligatia coproprietarilor

Buna ziua!
A-si vrea sa intreb care sunt obligatiile coproprietarilor?
Mai precis: dupa moartea tatalui meu in 1974 am mostenit imobilul impreuna cu trei frati. Eu locuiesc in imobil respectiv. Acum, cand vrem sa iesim din indiviziune pot deduce din valoarea actuala a imobilului o suma cu titlu de intretinere, reparatii?
Fratii mei au parasit imobilul in jurul anul 1978! Impozitele au fost platite integral de mine si am si facut investitii deloc neglijabile! Ei vor sa impartim valoarea actuala a imobilului!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:54, 29 Iulie 2009
Aceste investitii genereaza pentru dvs. un drept de creanta.
In consecinta se va pune problema prescriptiei dreptului de a pretinde aceste sume daca au fost facute cu mai mult de 3 ani anterior momentului la care este introdusa actiunea.
buna ziua.
in baza expertizei imobiliare, se stabileste valoarea reala a imobilului .
insa avand in vedere ca dvs ati locuit efectiv in imobilul respectiv , ati platit taxele si impozitele aferente , de asemenea ati adus si imbunatatiri acestuia , puteti solicita instantei de judecata sa ia in calcul aceste cheltuieli si sa le deduca din valoarea imobilului .
insa dvs aveti obligatia ulterior sa platiti sulta celorlalti frati , in cazul in care imobilul in speta va va fi atribuit dvs .
Coproprietarii chiar nu au nici o obligatie in legatura cu imobilul mostenit? asteapta sa creasca pretul si cer partea lor?
koeni a scris:

Buna ziua!
A-si vrea sa intreb care sunt obligatiile coproprietarilor?
Mai precis: dupa moartea tatalui meu in 1974 am mostenit imobilul impreuna cu trei frati. Eu locuiesc in imobil respectiv. Acum, cand vrem sa iesim din indiviziune pot deduce din valoarea actuala a imobilului o suma cu titlu de intretinere, reparatii?
Fratii mei au parasit imobilul in jurul anul 1978! Impozitele au fost platite integral de mine si am si facut investitii deloc neglijabile! Ei vor sa impartim valoarea actuala a imobilului!

Sunt de acord cu dvs ca ati facut investitii dar pe de alta parte ati si beneficiat de folosinta intregii proprietati!
:)
Nu spune nimeni ca nu au nici o obligatie ...
Spunem insa ca aceste investitii care le-ati facut dvs. si pentru partea lor de imobil repreyinta o datorie pe care dvs. sunteti obligata sa o pretindeti intr-un termen.
Ca si cand le-ati da cu imprumut o suma de bani. Au trecut 3 ani .. nu mai pot fi obligati sa o restituie apeland la sistemul coercitiv legal. Asta nu inseamna ca ei nu pot plati suma de bani de buna voie.
Pe de alta parte .... ar trebui sa aveti in vedere ca si dvs. puteati introduce actiunea ... de ce nu ati facut-o? E tot vina lor ?

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna popd_ms popd_ms Buna ziua, Am o problema si m-am gandit ca voi gasi cateva idei utile pe acest forum. In urma unei succesiuni, a ramas un imobil/teren aferent/anexe, ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc radu.gurita radu.gurita Stau cu familia intr-o casa mostenita de la mama,care la randul ei a mostenit-o de la parinti. Mama mea a decedat in 1993, avand act de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)