avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducerea unui autoturism cu numere de inmatriculare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducerea unui autoturism cu numere de inmatriculare provizorii expirate si alcoolemie 0.25

Buna ziua!
Fratele meu a fost prins de un echipaj de politie conducand un autoturism cu numere provizorii expirate si cu alcoolemie de 0,25mg/l.Si-a recunoscut faptele, i s-a suspendat permisul si dupa 3 luni a primit un comunicat in care este anuntat ca este trimis in judecata, conform art 334alin1 Cod penal. la punctul 2 se anunta ''clasarea cauzei cu privire la conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, intrucat nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii''. Se specifica la finalul comunicatului ca urmeaza ca fratele meu sa fie citat in instanta si ca dosarul se transmite Judecatoriei Targoviste.
As dori sa stiu cam la ce pedeapsa se poate astepta, cam cat dureaza un astfel de proces si daca este nevoie sa fie reprezentat de un avocat. Mentionez ca pentru el este foarte importanta recuperarea cat mai rapida a permisului de conducere, meseria sa fiind cea de sofer. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nicoletanica , utilizator 21:07, 13 Ianuarie 2016
Pedeapsa o stabileste instanta, in limitele legii, nu putem sti ce va stabili, dar probabil instanta isi va insusi solutia parchetului.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult pentru raspuns!
YSL a scris:

Dacă este la primul conflict cu legea penală va putea obține o amânare a aplicării pedepsei.

Doar un avertisment nu va putea obtine (de la instanta)?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala+ zile de munca in folosul comunitatii Nicoletanica Nicoletanica Buna seara! In urma comiterii infractiunii de conducere a unui autoturism cu numere rosii expirate, fratele meu a primit o solutionare pe care o sa o redau ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului and.gigi and.gigi buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati. Fratele meu a fost prins conducand masina sub influenta alcoolului, banuiesc ca avea alcolemia destul de mare. S-a ... (vezi toată discuția)
Condus pe durumurile publice cu permisul suspendat. Daniel.123321 Daniel.123321 Buna ziua, In vara 2009 am fost prind de un echipaj de la politia rutiera ca am depasit viteza medie in localitate si mi-a fost retinut permisul timp de ... (vezi toată discuția)