Buna seara!Violeta ma numesc si am un baietel de 1 an si 7 luni si am aflat ca sunt iar insarcinata!ideea este ca eu sunt in concediu de crestere copil,insa pe data de 19octombrie 2015 am decis sa ma angajez si benefeciez de acel stimulent de crestere copil.tin sa mentionez ca nu m.am reintors la firma de la care am ramas in pre si post natal.
Al doilea copil ar trebui sa.l nasc in luna august!
Intrebarea mea este depind invre-un fel de firma nou angajatoare atata timp cat eu nu am facut 12luni de munca pana la nasterea copilul?ar trebui sa.mi dau demisia din momentul in care nu ma mai duc?
In luna mai ar trebui sa incep serviciul copilul fiind nascut pe 06.06.2014. intru direct in prenatal din luna mai sau trebuie asteptat pana in luna a7a si raman "descoperita" cateva luni SAU CUM SA PROCEDEZ??????
LAMURIT-MA SI PE MINE DACA SE POATE!
VA MULTUMESC!
1. Nu depindeti de perioada de activitate pe care o aveti la noul angajator,intrucat conform art.2 alin.5 lit.g din OUG 111/2010 , cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele au beneficiat de concediu şi indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului.
2. Pentru cel de-al doilea copil , perioada eligibila este septembrie 2015 - august 2016.
3. Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si nu solicita acest lucru cel putin o luna, durata CCC pentru mama se reduce cu o luna.
In speta, dvs va trebui sa reveniti la munca in data de 07.05.2016
Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, durata CCC pentru mama nu se mai reduce cu o luna.
In speta, dvs va trebui sa reveniti la munca in data de 07.06.2016
4. In cazul dvs., o varianta ar fi sa reveniti la munca pentru o anumita perioada, dupa care sa intrati in concediu de maternitate.
pentru al doilea copil mai pot benefecia de indemnizatie sau CCC daca eu am doar 3 luni de cand lucrez si 2 luni de sarcina si inca beneficiez de stimulent de crestere al copilului?