Buna ziua ! pe 11.09.2015 am fost oprit de un agent de politie care mi-a suspendat permisul pe 30 de zile . am obtinut un certificat de grefa cu care am recuperat permisul de conducere, iar acum la fisc am de platit si amenda. aseara cand am trecut vama ,agentul vamal m-a intrebat daca am avut permisul dat pierdut pentru ca ii apare ceva pe computer. Ajung acasa si am o scrisoare de la judegatorie. O foaie este cu titlurile catre : "judecatoria .... Domnule Presedinte .nr dosar . dupa Intampinarea , Motivele Intampinarii si in josul paginii scrie ingrosat : " Curtea de la Stransbourg a statuat ca atata vreme cat sanctiunea pecuniara are ca scop conformarea conduitei unei persoane in interesul colectivitatii si nu repararea unui prejudiciu efectiv cauzat unei persoane , nu se justifica distinctia dintre amenda penala si amenda contraventionala,astfel incat se impune doar retinearea unor garantii de ordin procesual si nu neaparat respectarea prezumtiei de nevinovatie"
pagina 2 : Comunicare Adresa : " In legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus, in calitate de Petent, va comunicam intampinarea si faptul ca in 10 zile de la primirea prezentei comunicarii, aveti obligatia de a depune raspuns la intampinare.Depundeti documentele solicitate si inscrisurile doveditoare intr-un exemplar pentru instanta si cate un exemplar pentru fiecare parte , cf. art 150 NCPC "
Acum eu ce pot face ? Am permisul suspendat ? Trebuie sa ma duc sa il predau? habar nu am ! nu am inteles absolut nimic . Multumesc !
Am sunat avocatul azi si a spus ca nu este obligatoriu sa faca acea scrisoare si nici permisul de conducere nu are cum sa fie anulat.dar cu toate astea amenda am platit-o azi . Maine ma duc la el personal cu scrisoarea sa vad ce spune si ce se poate face. Va multumesc pentru informatii !