avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna ziua ,

Am o nelamurire si nu stiu cum sa rezolv ... Eu si sotul vrem sa divortam , avem un copil minor de 2 ani si 4 luni ; Am inteles ca pt punerea in rol a divortului sunt legale 30 de zile calendaristice pentru a se oficializa . El pleaca din tara si nu stiu cand va mai venii.
Exista o cale sa se rezolve , o procura orice ?

In alta ordine de idei , ce inseamna instanta ? Care sunt pasii de urmat si in ce consta ( timp , criterii ) in functie de caz . :O:O:O
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:50, 11 Ianuarie 2016
Buna ziua,
daca doriti sa divortati si sotul pleaca atunci formulati o cerere la judecatoria pe raza careia locuiti si, daca sotul va fi paratul, nu trebuie sa se prezinte in instanta.
Va sfatuiesc sa va adresati unui avocat.
Dacă el pleca nu puteți divorta la notar.
La instanta poate fi simplu sau complicat.
Când se întoarce el în tara?
Nu am idee cand se va intoarce ; pot fii 6 luni sau chiar un an ;
Introduceti cererea de divort in instanta. Daca paratul nu doreste sa se prezinte sau nu este de gasit, instanta va desemna un curator care sa-i apere interesele.
Va sfatuiesc sa va adresati Judecatoriei cu cerere si sa divortati asa.
Puteti sa solicitati sa nu se motiveze sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort EritroxylonX EritroxylonX Buna ziua, revin si eu cu un subiect pe care l-am ``discutat`` anul trecut...am zis ca mama s-a casatorit si dupa un an s-a destramat tot... ei ideea este ca ... (vezi toată discuția)
Divort rapid Akino Akino Buna ziua, Acum un an m-am casatorit in Romania dupa care am plecat impreuna cu sotia in strainatate. Am locuit impreuna cu chirie circa 2 luni si ... (vezi toată discuția)
Proces divort cu minori - avocat din oficiu pentru parat ayleena ayleena Buna seara, Am facut o cerere de divort, din culpa exclusiva a paratului. Sotul nu se prezinta la termene (2, pana in prezent), nici macar nu stiu daca ... (vezi toată discuția)