avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort rapid

Buna ziua,
Acum un an m-am casatorit in Romania dupa care am plecat impreuna cu sotia in strainatate. Am locuit impreuna cu chirie circa 2 luni si nepotrivindu-ne, am parasit teritoriul tarii respective, revenind in tara natala. Cand am plecat, am convenit sa divortam amiabil, rupand apoi total legatura. In momentul de fata nu stiu unde locuieste. Doresc sa divortez urgent si nu stiu cum sa fac. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:00, 20 Martie 2017
Luati legatura cu un avocat si introduceti o actiune de divort.
Ca sa divortati rapid ar trebui sa vorbiti cu ea si sa o rezolvati amiabil la instanta sau la notar.

Daca nu o gasiti obligatoriu va veti judeca si va trebui sa dovediti culpa ei.
Daca nu ii dovediti culpa riscati sa ramaneti casatoriti.
Lucrurile sunt mai complicate decat le vedeti dvs...daca nu va intelegeti cu ea si sa colaboreze la divort.
Puteți divorța în România, dar procedura de citare este mai complexă. Instanța va numi un curator special pentru a reprezenta interesele soției dvs. Acel curator este un avocat anume desemnat pentru soluționarea procesului. Prezentați cazul unui avocat, care să vă ajute să soluționați problema.
Am incercat sa dau de ea si nu reusesc. Este urmarita penal si in Romania pentru mai multe infractiuni si nu s-a prezentat la nici o infatisare sau interogatoriu. Credeti ca ma pot baza pe asa ceva in procesul de divort?
Se poate 8nvoca dispariția ei dar nu veți divorta repede.
Cu noua lege mai devreme de 3 luni nu cred ca aveți șanse.
Pe vechea lege un divort dura cam o luna și jumătate dacă se mișcă rapid avocatul.
Ca sa nu mai pierdeți vremea deschideți procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,vreau sa divortez si nu stiu ce acte sunt necesare.Sunt casatorita de sase ani si am un copil de patru ani.Sotul fiind mereu in strainatate,noi ... (vezi toată discuția)
Divort la distanta Ioana52 Ioana52 Buna! As avea si eu o intrebare va rog...sunt casatorita cu un cetatean american (casatoria a avut loc in Romania) care este plecat momentan in America de Sud ... (vezi toată discuția)
Divort coco0205 coco0205 daca partenera ma inseala si stie ca stiu si santem casatoriti de 13 ani locuim intr-o casa mostenire a mea pe care nu sant intabulat si avem un copil de 9 ... (vezi toată discuția)