avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi are sotia a carei sot paraseste domiciliul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi are sotia a carei sot paraseste domiciliul conjugal?

Buna ziua,
Acum 8 ani, tatal meu a plecat de acasa pentru o alta femeie.Mama are 56 de ani este casnica , pentru ca nu a last-o sa se duca la servici(gelozie exagerata, cu urmariri si batai) si fara venit. El are un servici.este marinar
La 2 ani dupa plecarea tatalui, mama s-a imbolnavit de cancer de col. eu am fost cea care a umblat cu ea prin spitale si am avut grija de ea.
As vrea sa stiu daca tata are vreo obligatie in ceea ce priveste intretinerea mamei. NU sunt divortati
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:26, 12 Ianuarie 2016
Da, soții își datorează întreținere, mama dacă e în nevoie, nu poate munci din cauza bolii, poate cere de la sot pensie de întreținere.
cum ar trebui sa procedeze pt pensie de intretinere?ar trebui sa mearga in instanta?

va multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2016
alina_sava, utilizator
Pai bănuiesc ca nu ii da de bunavoie. Cererea se depune la judecătoria de care aparține mama cu domiciliul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere sotie stoian marioara stoian marioara Daca tatal meu a parasit caminul conjugal in urma cu 7 ani si nu a divortat deci in acte sunt casatoriti , mama mea neavand nici\'un venit, are dreptul la ... (vezi toată discuția)
Întreținere după divorț Andreea.A.S Andreea.A.S Bună ziua, povestea mai pe scurt este așa.... Mama mea este căsătorită de 18 ani cu tatăl meu vitreg. 18 ani grei cu bătăi, certuri etc Pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Divort, pensie de intretinere LidiaMuraru LidiaMuraru Buna ziua. Va rog sa imi comunicati daca este de drept ca mama sa primeasca, in cazul divortului, o parte din pensia tatalui. Mama a fost si este casnica. ... (vezi toată discuția)