avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort, pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort, pensie de intretinere

Buna ziua.

Va rog sa imi comunicati daca este de drept ca mama sa primeasca, in cazul divortului, o parte din pensia tatalui. Mama a fost si este casnica.
Multumesc.

cu stima,
Lidia
Cel mai recent răspuns: LidiaMuraru , utilizator 19:40, 1 Iulie 2017
Poate solicita pensie de intretinere de la fostul sot daca din pricina bolii sau batranetii nu poate munci. Ce varsta are, e bolnava sau de ce e casnica ?
Ambii parinti locuiesc la tara. Tata a fost angajat, mama casnica ingrijind 6 copii (acum toti adulti) si crescand animale pentru intretinere. Nu sunt bolnavi ci batrani cu simptome normale varstelor: 80 ani si respectiv 73 ani mama.
Multumesc.
da, poate cere pensie de intretinere sau prestatii compensatorii , dupa caz.
divorteaza la varsta asta ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
sper ca nu, dar tentative sunt. E bine sa stie si unul si altul ce il asteapta pe fiecare; ce risca si ce castiga. Multumesc de raspunsuri. Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijitor de persoane cu dezabilitati adrianady adrianady Buna seara,am si eu o intrebare: o vecina are pe mama ei bolnava ,batrana, nu mai cunoaste persoane,deci are si o boala psihica,..pleaca de acasa foarte des,se ... (vezi toată discuția)
Batran aruncat de copii im0rtel im0rtel Buna ziua , ma gasesc in urmatoarea situatie : Bunicul mi-a murit in 1993 . Bunica a supravietuit pana astazi . Ea are 4 copii . 2 baieti si 2 fete . 1 ... (vezi toată discuția)
Hristos a inviat! daca am infiat acum 26 de ani o fetita care ... coco_stefania coco_stefania Hristos a Inviat! Daca am infiat acum 26 de ani o fetita care acum imi creeaza mari probleme si nu mai suport, o pot desfia? Sau daca nu , sa o dezmostenesc? ... (vezi toată discuția)