avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Neconstitutional ?! Art. 159 (2) cod proc fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Neconstitutional ?! Art. 159 (2) cod proc fiscala

Scurt si la subiect: este sau nu constitutionala prevederea din Art. 159 (2) Cod procedura fiscala, si anume:
”(2). Pentru bunul ce se înstrăinează, proprietarul bunului trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se înstrăinează bunul, cu excepţia cazului în care pentru bunul ce se înstrăinează impozitul se datorează de altă persoană decât proprietarul.”

Exemplu autoturism cumparat inn februarie 2016 si instrainat in mai 2016.

In acest caz, constat 2 nereguli:

1. Plata nedatorata intrucat nu eu voi folosi acel bun, in cazul instrainarii - cumpar un autoturism si il instrainez dupa 3 luni....de ce sa platesc pentru ceva ce nu voi folosi ?
2. Eu platesc pentru altul, dar cumparatorul de ce va mai achita la randul lui ?

In speta aratata ata cumparatorul cat si vanzatorul vor achita impozitul pentru un an intreg. daca autoturismul se instraineaza de 4 ori in acelas an...se plateste impozitul de 4 ori !
Sa imi explicati cum ar putea fi constitutional ?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 17:40, 11 Ianuarie 2016
Neconstitutionalitatea o stabileste CCR, acesteia trebuie sa va adresati.Nimeni nu poate sa va spuna in afara de CCR daca un text de lege este sau nu constitutional.
Adevarat, insa as fi curios de parerea utilizatorilor forumului.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerificat fiscal cosmafurca cosmafurca Bună ziua, am şi eu o îmtrebare: vreau sa cumpar o casă iar eu am nevoie de certificatul fiscal de la proprietar. Impozitul pe anul 2016 va trebui platit ... (vezi toată discuția)
Nulitate de drept a contractului de vanzare cumparare Flori14 Flori14 Buna ziua, As dori cateva lamuriri referitoare la legalitatea contractului de vanzare a unui imobil, teren extravilan in suprafata de 5000 mp. Pentru ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie Aurel.207 Aurel.207 Buna ziua! As dori si eu ajutor (sfaturi) in urmatoarea situatie: Am vandut un autoturism si cei de la primarie nu vor sa mi l scoata de la impozit cum ca as ... (vezi toată discuția)