Buna ziua/seara , mama mea este urmarita penal, si are un avocat din oficiu pus de tribunal. El nu se prezinta la procese, iar din cauza asta se tot amana decizie. Mama nu se poate prezenta pentru a-l schimba, eu in calitate de fiu al ei, il pot schimba cu altul tot din oficiu? Si care este procedura?
Nu se poate recuzare avocatul.
Dacă a fost în sala probabil ca a plecat pentru puțin timp la alt proces.
E adevărat ca putea face substituire dar din 200 lei probabil ca ar fi trebuit sa dea jumătate la celalat avocat.
E posibil ca instanta sa fi vrut sa amâne sau era clar ca se amână oricum procesul și dacă era prezent.
Sunt tot felul de situații.
Atâta timp cât practic omul primește gratuit avocat ar trebui sa aibă și răbdare.
Sistemul roman este oarecum dezorganizat pe aceste probleme și plata redusa a avocatului din oficiu constituie cauza problemei.
Dle Lascoschi faptul ca e platit putin nu este o scuza sa lipseasca si oricum nu e vinovat justitiabilul de acest aspect daca legea ii acorda avocat din oficiu ar trebui sa primeasca servicii de calitate, parerea mea.
Servici de calitate ar trebui sa primească mai ales de la avocatii aleși și eu de ceva timp nu am mai observat diferențe. Regula de baza aceasta este...chiar dacă mai exista și excepții.
Aceasta poate însemna că sunt servicii de calitate toate sau...nu...
Eu nu vreau sa ma pronunț. ..
Nimeni nu știe mai bine decât instanta respectiva dacă trebuia sa aplice sau nu amenda și dacă asa a considerat haideți sa ii dam dreptate.
Faptul ca partea e nemulțumită e irelevant.
Oricărui avocat i se poate întâmpla sa fie ieșit din sala în ziua de azi.
În trecut eu ceream plata pentru a avea un proces pe zi dar astăzi nu prea se mai poate asa ceva.
Nu știu dacă înțelegeți ce va zic dar la ce e azi adesea am văzut ca se intampla asa mai ales cu avocatii din oficiu.
Domnilor , sper ca nu ati inteles gresit. Eu nu sunt indignat ca nu a fost amendat, inteleg si faptul ca este din oficiu si prea putin il intereseaza din cauza ca primeste decat 200 de lei, sau care este suma. Pe mine ma deranjat faptul, ca se adusese o declaratie din partea partii care dansul ar trebui sa o apere, iar dansul nu a mai stat a plecat . Si din cauza asta procesul sa amanat cu inca 30 de zile.
Eu inteleg ca sistemul din romania este foarte prost, insa daca nu doresti sa faci un lucru, atunci refuza si lasa alt avocat, poate altcineva vrea sa munceasca si pe 200 de lei sau cat este onorariul.
Oricum, am inteles in mare parte ca nu-l pot schimba. Nu e nevoie sa va certati pe tema asta.
Nu e vorba doar de acel avocat anume.
Orice alt avocat din oficiu ați fi avut ar fi putut sa se întâmple la fel.
Orice avocat din oficiu merge în mai multe instante și nu depinde de el cum se striga cauzele.
Poate sta 3 ore cu dvs. și sa nu se strige cauza și sa plece unde s-a strigat cauza și în același timp sa se strige cauza și la dvs.
El a venit la proces.
Uneori cauzele nici nu se striga în ordine ci pe sarite.
Concluzia este aceea ca nu va ajuta schimbarea avocatului din oficiu.