avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie sau incetare cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie sau incetare cu acordul partilor

Speta este in felul urmator;
Sunt angajat la firma X cu CIM pe perioada nedeterminata. Vechime in munca peste 6 ani.
Am urmat in 2014 un curs de specializare care a durat peste 6 luni si a fost si cu scoatere din productie. In cazul in care vreau sa imi dau demisia sunt obligat la plata cursului?..daca imi dau demisia in perioada de previz pot incepe sa lucrez legal pe baza de CIM la alt angajator?...se poate obtine prin intelegere sa nu platersc cursul?..exista temei legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:38, 11 Ianuarie 2016
Pentru cursul de specializare aveti incheiat act aditional prin care vi se interzice dreptul de a avea initiativa incetarii c.i.m.?

... daca imi dau demisia in perioada de previz pot incepe sa lucrez legal pe baza de CIM la alt angajator?.

Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Asadar, nu exista o limitare a numarului de contracte individuale de munca incheiate de o singura persoana, indiferent de tipul acestora sau de durata timpului de munca.
In speta, puteti incheia un c.i.m. cu un alt angajator in timpulpreavizului.

3.
se poate obtine prin intelegere sa nu platersc cursul?..exista temei legal?

Da, in baza principiului libertatii contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua contracte individuale de munca cyan cyan Daca iti dai demisia de la o firma iar preavizul este foarte mare, maxim 45 zile fiind o functie de conducere, poti avea surpriza ca firma unde ai avut ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca Robert19831983 Robert19831983 Buna ziua, Vreau sa imi schimb locul de munca iar noul angajator ma forteaza sa demisionez de la actualul job si apoi imi face CIM. Eu as dori sa fac intai ... (vezi toată discuția)
Diferente intre decizia de incetare cim si adeverinta Dorinel6 Dorinel6 Salutare. Ma aflu intr-o situatie relativ ciudata. Am demisionat de la fostul angajator, iar in prima zi de dupa incetarea activitatii am fost chemat sa ridic ... (vezi toată discuția)