avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sentinta obtinuta prin manopere frauduloase
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sentinta obtinuta prin manopere frauduloase

Buna ziua, as avea si eu o speta, va rog sa-mi dati un sfat : în 2001, o nepoata ne-a dat în judecata, pe mine si pe mama ei, pentru ca sa fie declarata legatara universala a mamei noastre. In fata instantei ea a spus ca decînd noi am plecat din tara ea nu a avut nici o relatie cu noi, ca nu cunoste adresa noastra în strainatate si deci, cum prevede legea, a facut un anunt în Romania Libera, ziar care nu apare în Franta. In plus, la Judecatorie a adus-o pe soacra ei ca martor, aceasta stiind si ea adresa si numarul de telefon, aceasta femeie i-a dat de mai multe ori telefon nepoatei pe numarul meu de telefon si i-a trimis mai multe pachete pe adresa mea. Nepoata a stat la domiciliul meu din Franta aproape 3 luni si de asemenea în 2001 ea era procuratoarea mea. In concluzie si nepoata si soacra ei au cunoscut adresa mea si numarul meu de telefon la care puteau sa-mi trimita citatia.
In plus, în 1999, ea a vîndut un apartament mostenit de la tatal nostru, cu jumatate din pretul pe care eu l-am indicat în procura pe care i-am dat-o deci a depasit limitele date în procura mea.
As vrea acum sa fac o plîngere împotriva ei si a soacrei ei dar nu stiu ce text de lege sa invoc, puteti sa mi dati în sensul asta? Nu vreau sa ma razbun ci vreau ca sa o linistesc pentru ca de un timp nu se ocupa decit de escrocherii, sotul ei fiindu-i un profesor foarte bun de escrocherii.

Va multumesc
Cu stima
Cel mai recent răspuns: tobescu , utilizator 16:05, 4 August 2009
Va reproduc ce scrie codul penal in art. 122:

"Termenele aratate în prezentul articol se socotesc de la data savârsirii infractiunii."
Si plus de asta exista si o procura ?! asa ca nu prea vad exietenta faptelor penale...:-/
Multumesc tuturor pentru raspuns lor, deci din cite vad in ceea ce priveste penalul este terminat dar în civil?
As vrea sa va mentionez ca aceasta nepoata :
1). a fost declarata de instanta ca legatara universala pe bunurile mamei noastre, aceasta sentinta a fost data deci pe afirmatii mincinoase si pe un testament olograf care nu a fost scris de mama noastra, mama noastra a fost imobilizata la pat, nu putea sa scrie nici sa se miste;

2). a vândut apartamentul mostenit pentru o jumatate din suma ceruta, suma pe care eu am cerut-o a fost indicata în procura notariata, aceasta a motivat în fata notarului ca a avut acordul meu telefoni, ori eu nu i-am dat nici un acord niuci scris nici telefonic. Sora mea nu a primit nici un ban (partea ei), nepoata falsificindu-i procura.

In civil ce se poate face acum? Va rog un sfat. Multumesc.
tobescu a scris:

în 2001, o nepoata ne-a dat în judecata, pe mine si pe mama ei, pentru ca sa fie declarata legatara universala a mamei noastre.


Din asta eu inteleg ca mama dvs. (era interesant de stiut si in ce an a decedat) a lasat totusi un testament acestei nepoate. (a instituit-o legatar universal).
Daca e asa, dvs. si sora (mama ei), in calitate de fiice ale defunctei ati fi putut cere reductiunea liberalitatii excesive in termenul de prescriptie de 3 ani. Daca trecusera intre timp cei 3 ani, atunci si cu si fara ca dvs. sa fi stiut de judecata ...tot ea ar fi cules intreaga avere lasata de mama dvs.
Faptul de a nu fi stiut nimic despre acestea pana in 2007 mai ridica o intrebare: ati fi putut face dovada acceptarii, in termen de 6 luni de la deces, a mostenirii lasate de mama dvs.?
Sunt multe lucruri de analizat pe marginea spetei dvs. Iar ideile exprimate de mine mai sus pot: 1. sa va necajeasca si mai tare (adica ce vrea doamna asta, tot mie sa-mi gasesca vreo vina?) 2. sa va ajute sa va impacati cu gandul ca dupa atata vreme e mai dificil de ...dezgropat mortii si ca dificultatea ar putea proveni si din atitudinea pasiva a dvs.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
romascanu, moderator
Da, aspectul esential din ceea ce ati scris dvs., d-na Tobescu, este ca nepoata v-a dat in judecata pentru o dezbatere succesorala, defuncta fiind mama dvs., a carei succesiune nepoata a vrut s-o culeaga.
Succesiunea mamei si vinderea la jumatate de pret a apartamentului se impletesc- ati precizat ca apartamentul vandut era mostenit de la mama dvs.-in acest caz dvs. va contraziceti si ne incurcati in orice presupuneri sau pareri am dori sa formulam: daca apartamentul era mostenit de nepoata de la mama dvs., nu mai avea nevoie de nicio procura de la dvs. ca sa il vanda, ci putea sa-l vanda oricui ar fi dorit si la orice pret, ca proprietara deplina a bunului!
In ipoteza in care nepoata ar fi vandut un apartament care era totusi proprietatea dvs. , si nu proprietatea ei, asa cum ati afirmat, si procura avea specificat pretul de vanzare solicitat de dvs., puteti formula plangere si impotriva notarului, pentru abuz in serviciu. Cat priveste pretentiile dvs. materiale in raport cu pretul acestui imobil vandut de nepoata, ca imputernicita dvs. ( in ipoteza in care apartamentul era al dvs, si nu al ei), termenul de prescriptie a dreptului la actiune curge de la data cand ati cunoscut existenta prejudiciului si autoarea sa, si este de 3 ani, ori banuiesc ca ati stiut inca din 2001 ca apartamentul s-a vandut.

Alte discuții în legătură

Dota tobescu tobescu Buna ziua, as avea 3 intrebari : 1). la casatoria mamei mele, bunica i-a dat tatalui meu o dota. Unde as putea sa gasesc acest act de darea dotei? 2). Mama ... (vezi toată discuția)
Retrocedare terenuri tobescu tobescu As avea nevoie de un sfat : mama a decedat in 1990, ea a mostenit toata averea unchiului meu decedat in 1984. La decesul mamei, dupa lege, tatal a mostenit ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica tobescu tobescu V-as ruga sa mi dati un raspuns la speta urmatoare: - pentru bunica nu s-a facut succesiune; - pentru unchi s-a facut succesiunea; - pentru mama nu s-a ... (vezi toată discuția)