avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietara decedata, chirie cui platesc?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietara decedata, chirie cui platesc?

Buna ziua,
am fost intr-o situatie mai ciudata: proprietara garsonierei inchiriate a murit, nici o ruda nu aparuse, iar politia a zis sa stau acolo ca daca plec si se intampla ceva cu garsonierea o sa fiu raspunzator.

Acum am reusit sa gasesc o ruda(prin intermediul unei scrisori primite la adresa proprietarei) intrebarea este o sa ma puna sa platesc chiria ?

Conteaza cu ceva ca nu am locuit tot timpul acolo sau ca nici nu am mai vrut sa mai raman dupa deces? Majoritatea cunostintelor mele imi spun sa nu le dau nici un ban dar eu nu sunt impacat cu nici o varianta.
Cel mai recent răspuns: automtics_rules , utilizator 11:13, 13 Ianuarie 2016
Aveti incheiat contract de inchiriere cu termen cu proprietarul spatiului de locuit ?
De regula ,in contracte de inchiriere,locatorii pot prevedea clauza speciala ca in caz de deces ,interesele lor sa fie reprezentate de catre rude sau terti
In abordarea eventualelor pretentii financiare,trebuie avut in vedere daca decesul proprietarului a survenit in perioada contractual asumata
Daca decesul a survenit in perioada prevazuta contractual,legal,dv ati locuit in baza contractului si pe cale de consecinta datorati chiria aferenta
Conditionat de aspectul referitor la momentul decesului in timpul sau in afara termenului contractual prevazut de inchiriere,discutati cu ruda si vedeti daca aceasta ridica pretentii
Daca nu exista clauza contractual convenita referitor la reprezentarea intereselor proprietarului in cazuri speciale sau deces,este de preferat sa discutati amiabil cu ruda propietarului,sa clarificati ca dv dupa deces -in timpul sau in afara termenului contractual,ati inteles sa aveti grija de apartament
ynocentta a scris:

Aveti incheiat contract de inchiriere cu termen cu proprietarul spatiului de locuit ?

Contractul de inchiriere este o foaie facuta de mana, mi-au spus politisti ca nefiind inregistrat la ANAF eu stau fara forma legala acolo(nu am mutatie).
ynocentta a scris:

De regula ,in contracte de inchiriere,locatorii pot prevedea clauza speciala ca in caz de deces ,interesele lor sa fie reprezentate de catre rude sau terti

Nici vorba de clauza, este ceva facut de mana.

Deocamdata ruda pare sa fie suparata pe autoritati ca nu i-a notificat de deces, mie mi-au zis sa nu dau cheia la nimeni pana nu isi rezolva actele. Dar in momentul cand o sa-si faca actele nu am idee despre ce or sa vrea de la mine pentru ca nu am dezbatut subiectul.

As fi vrut sa am o baza legala prin care sa le spun ca nu sunt de acord sa platesc toti banii de chirie, in fond am umblat mult ptr ei si ptr batrana si nu a fost dorinta mea sa stau in continuare in garsoniera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare ''abuziva'' imobil cu proprietar decedat Studentanonim Studentanonim Buna ziua ! Am si eu nevoie de un sfat cum ar trebuii procedat corect si cat mai .... legal pentru urmatoarea situatie : locuiesc cu chirie ... (vezi toată discuția)
Evacuare din locuinta mirelatm mirelatm Buna ziua, Am incheiat un contract de inchiriere pe durata de cativa ani cu proprietarul care a decedat de cateva luni. Ce drept are mostenitorul asupra ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta fara contract zero7zero8 zero7zero8 buna ziua. am facut o mare gafa pe care o s-o explic pe scurt. parintii nasilor mei au avut o garsoniera nefinisata, neutilata, fara usi interioare, fara ... (vezi toată discuția)