In situatia in care s-a introdus o cerere de chemare in judecata pentru rezilierea unui contract de intretinere facut pe vechiul cod pe vremea cand era un contract nenumit, credeti ca daca instanta va admite cererea va putea dispune si reintoarcerea imobilului in patrimoniul intretinutului? Precizez ca avocatul meu nu a facut nicio referire in cerere cu privire la reintoarcerea bunului.
Doar a solicitat rezilierea contractului si atat.#-o
Daca se admite cererea de rezolutiune a contractului , imobilul se va intoarce in patrimoniul vanzatorului (reclamantului). Se va depune hotararea in copie legalizata la primarie- taxe si impozite pentru reinscrierea la rol si apoi la oficiul de cadastru pentru intabulare .
Buna seara
Rezilierea contractului presupune intoarcerea la situatia initiala dintre parti
Asa dar imobilul se intoarce la fostul proprietar
Aveti doar un drept de retentie pana la achitarea datoriilor reprezentand intretinerea pentru perioada cat ati acordat-o
Trebuie sa precizez inca o data ca in cererea de chemare in judecata s-a solicitat rezilierea.
Nu rezolutiunea.
Si nu s-a facut nicio precizare in cererea de chemare in judecata cu privire la reintoarcerea bunului.
Daca ma iau dupa ce scrie in carti rezilierea nu are ca efect restituirea prestatiilor.
Deci...ce se va intampla?
Judecatorul poate sa dispuna reintoarcerea bunului daca eu am cerut rezilierea contractului de intretinere?
Daca raspunsul este negativ...atunci se naste o noua intrebare...
Mai pot eu, dupa 12 termene, acum la sfarsitul procesului, sa fac o precizare cum ca de fapt cererea mea de chemare in judecata se refera la rezolutiune si nu la reziliere?