avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda auto

Buna seara,astazi am oprit pentru cateva minute in rondul de la Piata Romana,la nici 1 minut vine o doamna politist,imi cere documentele si imi face proces verbal si amenda pentru ca am stationat in statia de autobuz. Problema este ca indicatorul "statie de autobuz" era la 2 metri in fata mea pe un stalp,am spus acest lucru si a zis ca oricum e marcat pe jos( dungile galbene) si a invocat ca eram si la colt de intersectie. In proces a spus ca incurcam circulatia RATB ( cu toate ca traiectoria tuturor masinilor nu se intersecta cu locul unde eram oprit,deoarece este foarte ingusta curba) As dori sa stiu in codul rutier,din moment ce indicatorul era in fata mea,nedepasindul,iar marcajul incepe mult mai in spate,ce am facut gresit?
Atasez 2 poze si linkul acestora
[ link extern ]
in punctul rosu eram parcat

[ link extern ]
aici este indicatorul
Cel mai recent răspuns: Ionut_Gabriel , utilizator 22:45, 12 Ianuarie 2016
Regulament de aplicare a noului cod rutier (Ordonanta de urgenta nr. 195 / 2000 privind circulatia pe drumurile publice)
Cap 9. Oprirea, stationarea si parcarea

Art. 174. - Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:

a) în zona de actiune a indicatorului "Oprirea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a opririi;

b) la o distanta mai mica de 50 m de o trecere la nivel cu calea ferata;

c) pe poduri, pe si sub pasaje denivelate, pe viaducte si în tuneluri;

d) în curbe si în alte locuri cu vizibilitate redusa sub 50 m;

e) în locul unde este instalat indicatorul "Trecere pentru pietoni" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea;
f) în intersectii, inclusiv cele cu sens giratoriu, precum si în zona de preselectie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanta mai mica de 5 m de coltul intersectiei;

g) la mai putin de 25 m de indicatorul statiei pentru mijloacele de transport public de persoane;

Analizand atent prima poza rezulta ca dv ati stationat in sens giratoriu-interzis de catre art 174 al f si la distanta mai mica de 50 m de curba care face legatura cu artera catre Calea Victoriei -interzis prin al d

Multumesc pentru lamurire!
Ideea e ca doamna politist a scris in procesul verbal ca am oprit voluntar in statia de autobuz,si dupa cum se vede statia este dupa indicator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara,astazi am oprit pentru cateva minute in rondul de la Piata Romana,la nici 1 minut vine o doamna politist,imi cere documentele si imi face proces ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vestitul "rond" din iasi ca sens giratoriul nu este, ... allecsx allecsx Buna ziua, Vestitul \"rond\" din Iasi ca sens giratoriul nu este, aduce multe intrebari si nelamuriri . Va rog cei experimentati sa ne ajutati daca pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere sorin_87 sorin_87 As avea o nelamurire... daca o masina este oprita de politia rutiera pe un drum national intr-un loc in care oprirea este interzisa si se afla si in ... (vezi toată discuția)