avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de loviri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de loviri

Este vorba de o persoana care este acuzată ca a lovit o alta persoana. Acuzatia este falsa, iar martorul care putea confirma acest lucru a decedat între timp. Acu persoana fals vatamată a facut plangere si urmeaza procesul. Cum poate dovedi paratul ca este de fapt nevinovat? Poate primi daune ca a fost acuzat pe nedrept?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
Magdalena09, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magdalena09 , utilizator 15:40, 13 Ianuarie 2016
Ce putea confirma martorul, ca fapta exista sau ca nu exista?
Ca fapta nu exista. Paratul nu l-a lovit pe reclamant.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
Magdalena09, utilizator
Ala nu-i reclamat, este petent sau cel mult parte vatamata, caz in care se pune intrebarea, petentul cum dovedeste ca a fost lovit? Mai clar, care sunt probele administrate in dosar?
Petentul nu are nici o proba la dosar. Initial a facut o plangere la Parchet care i-a fost respinsa. Acu a facut din nou plangere pe acelasi motiv si i a fost aprobata.
S-a pus in miscare actiunea penala? Au fost audiate partile? Care este stadiul dosarului?
Conteaza mai multe aspecte, cred ca nu se poate comenta doar pe baza celor cateva cuvinte scrise de dvs.

Alte discuții în legătură

proces echitabil? sau proces pe banda rulanta? generalul generalul 1. o persoana face plangere la parchet 2. conform competentei procurorul incepe audierile. deci faza actelor premergatoare unde aici se audiaza persoana ... (vezi toată discuția)
Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)
Inregistrare plangere penala mary6 mary6 Buna dimineata. In conditiile in care o persoana x ,inregistreaza la politie niste plangeri penale ,acesta nu este petentul plangerilor. X inregistreaza ... (vezi toată discuția)