avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie de loviri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie de loviri

Este vorba de o persoana care este acuzată ca a lovit o alta persoana. Acuzatia este falsa, iar martorul care putea confirma acest lucru a decedat între timp. Acu persoana fals vatamată a facut plangere si urmeaza procesul. Cum poate dovedi paratul ca este de fapt nevinovat? Poate primi daune ca a fost acuzat pe nedrept?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2016
Magdalena09, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magdalena09 , utilizator 15:40, 13 Ianuarie 2016
Acu urmeaza sa fie audiate prima data partile(maine). Persoana care este acuzata este un om batran, cunoscut de toata lumea ca o persoana linistita si la locul ei, iar petentul are plangeri si cereri de chemare în judecata pentru toti vecinii lui, chiar si la adresa politiei are nemultumiri. Toata lumea e „impotriva lui” (a petentului), cam asa ceva se întelege.
Pai vedeti? In primul mesaj ati scris ca :
Magdalena09 a scris:
[...] Acu persoana fals vatamată a facut plangere si urmeaza procesul.

Nu stim, nici noi nici dvs. daca urmeaza sau nu procesul. Deocamdata nu sunteti nici in faza de actiune penala, suntem in prima faza a cercetarilor. Se va da o solutie, o incadrare, daca va fi cazul. Apoi ori se pune /ori nu se pune in miscare actiunea penala.
Este prematur sa ne dam cu parerea.
Va multumesc mult pentru lamuriri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

proces echitabil? sau proces pe banda rulanta? generalul generalul 1. o persoana face plangere la parchet 2. conform competentei procurorul incepe audierile. deci faza actelor premergatoare unde aici se audiaza persoana ... (vezi toată discuția)
Dobandirea calitatii de inculpat,inaintea administrarii probatoriului mary6 mary6 Buna ziua.In 2014 in baza mai multor plangeri penale,se dispune inceperea urmaririi penale pentru infractiunea de amenintare.In anul 2015 se pune in miscare ... (vezi toată discuția)
Inregistrare plangere penala mary6 mary6 Buna dimineata. In conditiile in care o persoana x ,inregistreaza la politie niste plangeri penale ,acesta nu este petentul plangerilor. X inregistreaza ... (vezi toată discuția)