avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scaderea de la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scaderea de la intretinere

va rog mult sa ma lamuriti daca pentru a fi scazut de la plata cheltuielilor pe persoana pentru lipsa de la domiciliu mai mult de 15 zile ,de exemplu...20 de zile,iar acestea nu sunt consecutive,se aplica aceasta scadere,si daca nu ,...de ce ?
Cel mai recent răspuns: bureac62 , utilizator 19:15, 18 Ianuarie 2016
daca aveti dovezi pt zilele lipsa..se poate scadea de la intretinere.
Pt mai multe luni ,faceti in cerere in care specificati ca ve ti informa asociatia data revenirii la domiciliu
Aceasta chestiune s-a mai discutat pwe forum...
Ideea este ca la asociatie sa fie cineva (poate angajati pe cineva) care in fiecare zi sa faca prezenta proprietarilor / chiriasilor / vizitatorilor... Daca este prezent, pontati cu "P" , daca lipseste, pontati cu "A" !! La sfarsit de luna faceti bilantul. edeti ca unii au sa zica ca au stat 12 zile intr-o luna si alte 10 in cealalta luna, apoi mai pleaca in delegatie 5 zile ....

Este o adevarata bataie de joc cu acest nr. de persoane trecute sau netrecute in evidenta as. prop.
Avand in vedere repartizarea chelt. pe nr. de persoane se face doar la cateva "utilitati", adica la: energie electrica, salubritate, gaze naturale - vezi si HG nr. 1588 - SECŢIUNEA a 2-a
Repartizarea cheltuielilor pe număr de persoane

Am sa fac cateva propuneri:
- daca blocul este cu P+4 (de fapt sunt si alte situatii - adica blocul nu are ascensor), practic repartizarea costurilor cu energia electrica ar trebui facuta pe numar de apartamente nu pe nr. de persoane, asa cum prevede acum onor legislatia; cred ca ati realizat ideea iluminatul pe casa scarii se face in folosul fiecarui proprietar, indiferent de nr. de persoane si sup. utila;
- daca in blocuri sunt si apartamente care si-au transformat spatiul de locuit in spatii cu alta destinatie (firme, etc), modul de repartizare a acestor cheltuieli se stabileşte printr-o convenţie aprobată de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari. (HG 1588/2007, art. 37;
- la salubritate, com. ex. poate discuta si decide un nr. mediu de persoane / an care se raporteaza la firma de salubritate, astfel incat factura "vine" proportional cu nr. de persoane declarat in luna decembrie pentru anul urmator; repartizare se poate face pe nr. pers. mediu declarate; se intelege ca daca sunt exceptii, acestea se vor trata ca atare;
- problema ar mai ramane la repartizarea cheltuielilor la gaze naturale, daca blocul/scara are un singur contor; trebuie discutat in AG a proprietarilor; problema poate fi asimilata cu repartizarea la salubritate;

In opinia mea toate aceste discutii cu nr. de persoane ar dispare.
Eu sunt terorizat de cativa proprietari:
- proprietari care fac serviciu 12/24 sau alte situatii asemenea si vin la noi cu pontajul ca uite sotul meu lucreaza asa si asa si trebuie sa fie scazut de la intretinere; sotul meu lucreaza ca sofer pe TIR si vine acasa doar la wekeend... ; al meu are locuinta asigurata de patron chiar la locul de munca... :
- proprietari care-si inchiriaza locuinta la 1 sau doua persoane si de fapt acolo locuiesc 4-5 persoane, bashca dansul si muzica pana la ore "mici" (ce adica daca suntem tineri chiar nu avem voie...?

Putem dezvolta topicul.

Nu este vorba de sume ci de principii.Pentru unii se poate mereu,pentru altii niciodata.Motivul este ca zilele nu sunt consecutive,iar legea nu prevede acest fapt.Atunci de ce se interpreteaza diferit.Pentru ca exista clientelism.Oricum consumurile in zilele lipsa nu s-au efectuat...si trebuiesc scazute daca cumulat depasesc 15 zile intr-o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire cheltuieli persoana lipsa din localitate Elidor Elidor Buna seara si HRISTOS A INVIAT ! Am o urgenta si nu am timp sa rascolesc leg.230/2007 asa ca va intreb : [b]la cate zile consecutive de absenta din ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata ÎntreŢineri GHEORGHIAN GHEORGHIAN Poate fi scutit de la plata întreţineri un locatar care lipseşte 4 zile pe săptămână din locuiţă într-o lună? (vezi toată discuția)
Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)