avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,

Mama a mostenit de la tatal ei (bunicul meu) mai multe parcele de pamant.
Pentru o parcela nu exista act de proprietate, numai o minuta in care este precizat ca bunicul a cumparat de la o femeie din sat acea bucata de pamant. Deasemenea in minuta este mentionat data tranzactiei si suma platita de bunicul meu femeii respective + semnatura unui martor.

Care sunt pasii pentru a intra in posesia acestei parcele si in acte.

Numai bine,
Cel mai recent răspuns: ibmircea , utilizator 11:24, 15 Ianuarie 2016
o actiune -hotarare care sa tine loc de act autentic de vanzare-cumparare (daca in tot acest timp ati avut posesia terenului si cunoasteti mostenitorii vanzatorului) sau o actiune privind uzucapiunea daca indepliniti conditiile prevazute de lege
Multumesc pentru raspuns.
Terenul a fost in posesia familiei si folosit in tot acest timp.
Prima actiune se face la notar? Iar a doua cu un avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana din 1960 gigelas gigelas Buna ziua, Pentru o bucata de 276 mp. teren lipit de curtea casei batranesti,exista o chitanta de mana din 1960,prin care bunica mea a cumparat aceasta ... (vezi toată discuția)
Tranzactie teren agricol cu chitanta de mana topmasaj topmasaj Buna ziua! in 1991 mama a cumparat un teren agricol in baza unei chitante de mana cu 2 martori. in 2008 vanzatorul a dat o declaratie notariala prin care ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie teren olganaulea olganaulea Bunicii mei au cumpărat, acum 65 ani un teren agricol. Acesta era tăiat pe mijloc de o râpă, fiind specificat in respectiva chitanță teren ... (vezi toată discuția)