avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punere in posesie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punere in posesie teren

Bunicii mei au cumpărat, acum 65 ani un teren agricol. Acesta era tăiat pe mijloc de o râpă, fiind specificat in respectiva chitanță teren buturi(râpa). Am reusit să intrăm în posesia terenului dar nu și în a bucății respective care acum e o pădurice in toată regula( teren puțin dar lemn bun).Toți vecinii au la fel dar ei au reușit să ia pădurea. acea bucată, a părinților, o dorește cineva din cadrul primăriei. Mi s-e spune că am luat suprafața de pădure pe care o avem în acte. nu mă interesează neapărat lemnul cât faptul că fiind secționată nu mai este 1 ha parcela ci 2 parcele mai mici. Ce pot face?Dacă o ia respectiva , va trece peste proprietatea mea ori de câte ori va tăia lemne?
Cel mai recent răspuns: olganaulea , utilizator 22:27, 11 Februarie 2018
In baza caror acte au cumparat bunicii ? Cine are posesia acelei parcele de padurice ? Daca nu ati facut cadastru, intocmiti documentatia cadastrala iar pentru diferenta de teren solicitati sa inscrieti posesia in cartea funciara. Pastrati suprafata asa cum au detinut-o bunicii. Puteti utiliza si procedura instantei pentru un proces de uzucapiune.
Chitanță de mână cu martori. Așa se proceda în acea vreme. Încă mai trăiesc vecinii care pot fi martori. Cu toții cunosc situația.Păduricea este în posesia statului. E singura . Vecinii au reușit anul acesta să își primească partea lor. De la primărie primim același răspuns; am primit toată pădurea pe care o aveam în acte. Dar aici nu era pădure în act ci „teren buturi„.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ibmircea ibmircea Buna ziua, Mama a mostenit de la tatal ei (bunicul meu) mai multe parcele de pamant. Pentru o parcela nu exista act de proprietate, numai o minuta in care ... (vezi toată discuția)
Etapele juridice pentru retrocedarea padurii gimike gimike De o luna am primit instiintarea de la primarie sa facem cererea pentru retocedarea padurii,padure care.nu e trecuta in acte ca parcela,pozitionarea sau schita ... (vezi toată discuția)
Imi fura pamantul iris9 iris9 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. In urma cu 60 ani bunicii mei au cumparat un teren, in prezenta unor martori, fara nici un fel de chitante. ... (vezi toată discuția)